DC ayarlı güç kaynağı devresi (basit )

koc006

Üye
Merhaba,

Bu forumda yeniyim. Kendim için 0-30v ya da 0-40v 10-15 A arası kısa devre korumalı ayarlı güç kaynağı devresi tasarlamak istiyorum. Bu devre için gerekli malzeme listesi ve şemayı nereden bulabilirim

Basit bir devre yok mudur ? Bu fiyatın aşağısında malzemeleri alıp kendim tasarımı yapsam daha ucuza gelmez mi

Bahsettiğiniz rakamlarda ayarlı bir güç kaynağı yapmak her ben elektronikçiyim diyenin harcı değildir.

Önce ufaktan başlayın. İlerleme kaydedin. Gerisi gelir.

0-40v 10-15 A arası
burası epey masraflı olur.. 40 volt için hadi 2x24 trafo diyelim,10-15 amper için trafo adamın kafasını yarar. en basiti lm317 ile yapılanı o da 30 volta kadar dayanıyor. benim boyum- bilgim yetmez.

Bahsettiğiniz rakamlarda ayarlı bir güç kaynağı yapmak her ben elektronikçiyim diyenin harcı değildir.

Önce ufaktan başlayın. İlerleme kaydedin. Gerisi gelir.
Ben o değerleri yazdım ama 30v 5a de olur. 24v 15v da olur. Hem öğrenmek hemde hobi olarak. Yapmak istiyorum
burası epey masraflı olur.. 40 volt için hadi 2x24 trafo diyelim,10-15 amper için trafo adamın kafasını yarar. en basiti lm317 ile yapılanı o da 30 volta kadar dayanıyor. benim boyum- bilgim yetmez.
15v 30v arası da olur. 40v biraz abartılı oldu.

Güç kaynağı yapımında, Amper yükselir, fiyat yükselir.
Elektronik bilginiz ve PCB hazırlama beceriniz varsa,
Elektor precission power supply 1982/december ( ilgilenirseniz dosyalarını eklerim.maliyeti korad 3005 den yüksektir.)
320volt.com da basit devreler var
Veya web de araştırma yapın buldunuz devreyi buraya ekleyin yardımcı oluruz

Ne yaparsanız yapın istediğiniz özellikteki devresi, cihazı, kablosu, kutusu, devre malzemesi, sarf malzemesi vs vs ..
Koradin fiyatından yüksek olacaktır
Yaptınız cihaz da korad kadar işlevsel ve kalite olmayacaktır.
Başka forumda da korad 3005d cihazı öneri de bulundum
Bir kişi
Israr etti kendim yapacağım diye...
Başladı devresi, arduinosu, yazılımı, malzemesi bir yere kadar getirdi...
tıkandı kaldı. Koradin 2 misli para harcadı .
İş yarım kaldı...
Şimdi elektor precision power supply i yapmaya çalışıyor .
Bir o kadar para da buna harcar ...

Korad 3005D
Fabrikasyon, pro bir cihaz, kutusu, görselliği, mis gibi , programlanabilen çıkışlar, akım sınırlama, kısa devre koruma,
laboratuvar da olması gereken...
Bir güç kaynağında aranılan tüm özellikler var ..
Korad 3005D dijital bir cihaz ..
Ben tavsiye ettim
Takdir sizlerin...
Ekli dosyayı görüntüle 111777bu trafonun üzerinde çalışabilir misiniz? kağıt üzerinde 10 amper verir.
Üstad tebrikler...
O kadar anlatıyoruz... Hala ısrarcılar
Belki de... bir bildikleri var.

Son düzenleme:
Israrcı değilim aslında şöyle küçük basit bir DC güç kaynağı devresi yapmak istedim. Kendi emeğim malzemeleri birleştirerek hem öğrenmek hem kullanmak maksatlı. Yoksa dediğiniz ürün uygun sayılır. Alınabilir.

5- 10 Amperlik cihaz basit devre midir?
Hangi malzemelerle bu gücü sağlayabileceksiniz?
Malzeme listesini ( fiyatlarını) biliyor musunuz?
Üstad yukarıda yazdı. Sadece trafo 2670 TL...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…