TRxTOPAL
Üye
Bir kendin yap projesi içerisindeyim pedal vites kolu ve direksiyon olmak üzere ilk iki seti tamamladıktan sonra sıra direksiyona geldi ama işler burada sandığım kadar basit ilerlemiyor ve uygularken körü körüne uygulamak yerine biraz da öğrenmek istiyorum. Malum yapay zeka furyası bir yandan işleri kolaylaştırıyor kullanılacak malzeme ve izlenecek yol açısından bir yol haritası oluşmasına çok yardımcı oluyor ama arada kendi kendine çelişen cevaplar vermesinden ötürü buraya konu açarak belki pratik tecrübesi olan arkadaşlardan daha kesin yanıtlar alabilirim diye konu açmak istedim.İlgili sorum ile birlikte aklıma takılan başka sorularda olursa bu konu altında sormak isterim.
Sormak istediğim soru şu : Dc motor, Motor sürücüsü başlangıçta basit gibi geliyordu ama motorun boşta kaldığı zamanlarda jeneratör gibi davranması parazitler vs aldı başını gitti yapay zekanın önerisi motor sürücünün besleme girişine Battery + / - uçlarına 2 adet kondansatör takılması ani yük çekişlerinde voltaj çökmesini engellemek için olduğunu söylüyor. motor bacaklarına seramik kondansatör , motor şasesi ve gnd arasına seramik kondansatör , motor bacaklarına seramik kondansatör ve direnç bunlar parazit içinmiş 2 adet ferit nüve gene kablolardaki paraziti almak için diyor ve yıldız topraklama hattı oluşturmak tvs diyotlar ile optokuplör öneriside var. devre şöyle çalışıyor arduino sürücüyü oyundan gelen verilerle kontrol ediyor sürücüde dc motoru ona göre anlık olarak yönlendiriyor.
Burda verilen öneriler doğrumu gerekli mi değerleri ne olmalı konusunda sorun yaşıyorum ve harici önerilerede açığım.
rs 775 12V
12V 20A adaptör
bts7960B motor sürücü
arduino leonardo
1:5-10 arası redüksiyon(duruma göre)
2x3300uF 25 V 125 C low esr
2x 104 sermaik kondansatör
1x 103 sermaik kondansatör
2x tvs diyot
2x optokuplör
dirençler
Sormak istediğim soru şu : Dc motor, Motor sürücüsü başlangıçta basit gibi geliyordu ama motorun boşta kaldığı zamanlarda jeneratör gibi davranması parazitler vs aldı başını gitti yapay zekanın önerisi motor sürücünün besleme girişine Battery + / - uçlarına 2 adet kondansatör takılması ani yük çekişlerinde voltaj çökmesini engellemek için olduğunu söylüyor. motor bacaklarına seramik kondansatör , motor şasesi ve gnd arasına seramik kondansatör , motor bacaklarına seramik kondansatör ve direnç bunlar parazit içinmiş 2 adet ferit nüve gene kablolardaki paraziti almak için diyor ve yıldız topraklama hattı oluşturmak tvs diyotlar ile optokuplör öneriside var. devre şöyle çalışıyor arduino sürücüyü oyundan gelen verilerle kontrol ediyor sürücüde dc motoru ona göre anlık olarak yönlendiriyor.
Burda verilen öneriler doğrumu gerekli mi değerleri ne olmalı konusunda sorun yaşıyorum ve harici önerilerede açığım.
rs 775 12V
12V 20A adaptör
bts7960B motor sürücü
arduino leonardo
1:5-10 arası redüksiyon(duruma göre)
2x3300uF 25 V 125 C low esr
2x 104 sermaik kondansatör
1x 103 sermaik kondansatör
2x tvs diyot
2x optokuplör
dirençler