bu konu benimde özellkle merak ettiğim bir husus,motor seçimi nasıl yapılır özellikle bir kaç soru var kafamda baya bi araştırdım ama cevabını bulamadım.bu konuda arkadasların da yardımını bekliyorum ;
1- servo motorlar benim bildiğim iki nedenden dolayı tercih ediliyor.birincisi ; 1 rpm de bile stabil sekilde calısmaları ( yani düşük devirlerde bile redüktör vb. kullanmadan çalışabilmeleri) .ikincisi ; senkron oldukları için enerji kesildiği anda direk durabilmeleri, bu da robotik ve ya hassas sistemlerde tyercih edilmesi anlamına geliyor.peki bunun dışında bir durum var mıdır servo motorların tercih edilmesi ile ilgili
2- motor seçiminde en önemli parametre tork mudur.ac motor ,dc motor ve ya servo motor seçerken hangi hesaplamaları kullanırız.
3- ac motorun tahrik ettiği bir sistemi dc motorla değiştirmek istesek aynı güçteki dc motoru kullanabilirmiyiz?
eğer aynı güçteki motoru kullanabilirsek neden dc tercih edelim ki ?
eğer kullanamıyorsak dc motorun hangi özelliğinden dolayı kullanamıyoruz? mesela nette bi bilgide dc motorların aynı güçteki ac motorlara nazaran daha yüksek torka sahip oldukları yazıyordu doğrumudur bu bilgi ?
değerli yorumlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum