karaapak
Profesyonel Üye
Bence cam otomatiği motorunuzda arıza vardır yada bu motordan gelen mekanik enerjiyi camı indirip kaldırmak için kullanan mekanik aksamda. Böyle düşünmemin sebebi motora enerji gelene kadar olan anahtar ve kablo tesisatını kontrol etmiş olmanızdan kaynaklanıyor. Ayrıca sizin ve diğer arkadaşların dediği gibi marş motorunu rahatlıkla çalıştıran bir akü cam motorlarında hiç zorlanmaz sorunun voltajı yükseltmekle çözüleceğini hiç zannetmiyorum ama illaki voltajı yükseltip bir deneyeyim derseniz araştıracağınız devreler şunlar; voltage booster, step up converter, dc-dc converter yada dc-dc çevirici, burada çalışması pek uygun değil ama gerilim katlayıcılar (voltage doubler gerilimi yaklaşık ikiye katlar, voltage tripler yaklaşık üçe katlar). Bu devrelerin çıkış akımı güçlü ve tam doğru akım olanlarını yapmak biraz zor öyle bir iki transistörle olmuyor, hazır entegreler var (lineertech.com du herhalde arama sayfası var istediğiniz özellikleri giriyorsunuz size uygun entegreleri gösteriyor) ama bu hazır entegrelerin çıkış akımı yüksek değil sizin motor kaç amper akım çeker bilmiyorum, yüksekse zor. Ben yinede düzgün çalışan taraftaki motorun çektiği akımı ve yavaş çalışan taraftaki motorun akımını ölçüp karşılaştırmanızı eğer yüksek bir fark varsa yani yasvaş çalışan taraf yüksek akım çekiyorsa motorda bir problem olduğu anlamına geleceğini düşünerek bu yolu bir denemenizi tavsiye edebilirim.