dd bk323c su kullanımda kırmızı lamba yanıyor.

teknokit

Üye
Katılım
16 Eyl 2008
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
66
kırmızı lamba yanınca kombi sönüyor tabii. bacada bir şey olsa kaloriferde de sorun çıkartır. bir bildiği olan varsa lütfen yardım. baca sensörü mü bozuk yoksa? ltf. yardım.
 
biraz daha inceleme yaptım.kullanım suyunun sıcaklığını ayarlayan düğmeyi orta noktadan sağa doğru çevirince alev boyu kontrolden çıkıyor.yani kombinin gözdeliğinden bakınca görünüyor:anormal şekilde fazla yanıyor. bu da belli bir süre sonra fazlaısınma yapıp baca sensörünü harekete ggeçiriyor tabii. sonra da kırmızılamba yanıp kombi sönüyor. suyu kontrol eden değişken direnç mi bozuk acaba . lütfen yardım rica .......
 
kırmızı lamba yanınca kombi sönüyor tabii. bacada bir şey olsa kaloriferde de sorun çıkartır. bir bildiği olan varsa lütfen yardım. baca sensörü mü bozuk yoksa? ltf. yardım.

Eksik bilgi bizleri yanlışa yönlendirir !
Sorunları tam ifade edince bizler size kısa sürede dönebiliyoruz .
Sadece kırmızı ışıgın yandıgını ilk olarak belirtmişssiniz .

Ama ikinci yazınızda diger doneleri ekleyince ,bahsettiginiz kırmızı ışıgın yanıp sönmesi gerektigini vede sizin bunu eklemediginizi anlıyorum.
Sadece kırmızı ışıgın yanması kombinin çalışmadıgını Stop konumunda oldugunu belirtir

Kombide Kırmızı ışıgın flaşlaması 3 etken den oluşur
1)Su basıncının düşmesi
2)Isıtma/DHW termistör
3)Aşırı ısınma güvenlik termostatı (Sizin tabirinizle baca sensörü)

Öncelikle su basıncınızın düşük olup olmadıgını kontrol edin/ettirin.!!!
 
geçen yıl da siz bana yardım etmiştiniz çam. mak. hakkında yapmıştım hala çalışıyor valla ....bravo.

şimdi konu şu haklısınız: kırmızı lamba banyo yaparken 15 dk kadar sonra yanıyor( devamlı ) kazan sönüyor tabii ki. servis geldi bacan tıkalı dedi gitti. bacayı temizledim. tertemiz.ışık yaktım hatta tepeden baktım pırıl pırıl gördüm.:) .baca kapağını söktüm attım. gaz çıkışını engelliyor belki diye. o da aynı şekilde sonuç vermedi. sonunda dikkatimi çeken şey şu. bu cihazda su ayar potansiyometresi var. pot orta noktayı azcık geçince alev neredeyse dışarı taşacak şekilde artıyor.yani belli ki kontrol dışına çıkıyor. orta noktaya kadar alev mantıklı şekilde büyüyor.tabii bu şekilde dışarı taşarak yanınca 10-15 dk sonra kazan küt stopa geçiyor. NTC veya PTC değiştiriliecek sanırım. veya başka ne olabilir. bu arada kalorifer konumunda böyle bir sorun yok.onda da başka ufak sorunlar var ama sonra hallederiz. teşekkürler.

su basıncı süper!
 
Son düzenleme:
sensör açık devre veya kısa devre hatası.
sensör kabloları temassızlık yapmış olabilir soketleri söküp temizleyin .
 
NTC veya PTC yi mi? sağ tarafta olacak galiba değil mi? yerini de söylerseniz bilinçsiz kurcalamayayım !
 
selam alfa romeo biraderim. geçen seneden beri sorun devam ediyor.çabuk banyo yapıp çıkıyoruz.sıcak su ayar düğmesini yarıdan daha aşağıya getiriyoruz.aksi takdirde alev ön kapağın iç yüzeyine doğru yükseliyor. tabii aşırı ısınma davam ederse 10 dk. sonra cihaz kendini kapatıyor hala. dediğim gibi su basıncı çok iyi.sensör değiştirmek için nasıl hareket edeceğim. ben elektronik mühendisiyim yaparım :). veya başka nelere bakabilrim.
 
alev ön kapağın iç yüzeyine doğru yükseliyor. tabii aşırı ısınma davam ederse 10 dk. sonra cihaz kendini kapatıyor hala. .

Bu durum bacanızın saglıksız oldugunu ve cıhazı kullanmanızın risk oluşturdugunu gösterir .

:mad: Bacanızı temizlemeden cıhazınızı kullanmayınız !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:
 
abi baca tertemiz... kendim baktım hatta ışık yaktım. sonra kalorifer konumunda hiç bir bacayla alakalı bir bulgu yok. yani kaloriferdeyken son haddinde de yansa böyle alevlerin dışa taşması falan yok. başka bir prob. var sanırım.
 
Kombinizin min. ve max. gaz basınç ayarlarını kontrol edin veya ettirin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,685
Kullanıcılar
450,906
Son üye
Ümitgüçlü71

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst