Delta PLC , HMI , VFD Uygulama Örnekleri

Ekteki örnekte 16 adet VFD sürücünün DVP serisi plc'lerle COM2 portu RS-485 üzerinden haberleşmesini sağlayan Fonksiyon Bloklarla yapılmış demosuna ulaşabilirsiniz.

NOT= SS2 gibi küçük hafızaya sahip modellerde kullanmadığınız kontrol bloklarını silerseniz programda daha fazla hafıza alanı kazanmış olursunuz.

Kullanılan Program versiyonu = ISPsoft v3.10



Örnek Görsel =

 

Ekli dosyalar

  • Fonksiyon Blokları ile 16 Adet VFD Kontrolü.zip
    24.3 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleme:
Sayın ustam, yaptığın çalışmaları takip ediyorum güzel işler yapıyorsun. Rardan çıkardım klasörü, dop soft prgramın uzantısı normalde xxx.dps
Ama senin dopsoft un uzantısı . bak, gerçek kaynak dosya yüklenmemiş bir bakarmısın.
 
Programı DOPsoft ile değil ISPsoft ile açmalısınız. Buradaki örnekte sadece ISPsoft programı var DOPsoft programı yok.
 
Programı DOPsoft ile değil ISPsoft ile açmalısınız. Buradaki örnekte sadece ISPsoft programı var DOPsoft programı yok.
Isp soft yüklü bende onla açtım klasör içinde dop Ekran programı da çıktı da ondan sordum, ama hmı ile 16 tane sürücünün hız bilgileri, start-stop. ekran dan kontrol edilse ascii 485 üzerinden, çok şahane olurdu abi, hmı ekleme imkanınız varsa ilerde böyle bir kombine örnek yaparsanız hem benim için hemde başkaları için daha iyi olur.
Wpl softta kaldım ben, ısp editöre daha alışamadım.

HAYIRLI İŞLER
 
Müsait bir zamanda onuda hazırlamaya çalışırım.
Dosya içerisinde DOp HMI programı yok bahsettiğiniz .bak uzantılı dosyalar ISPsoft tarafından oluşturulan backup dosyaları.ISPsoft ayarlar menüsünden ayarladığınız sürelerde program çalıştığınız dosyanın yedeğini oluşturur herhangi bir hata sonucunda program kapanırsa bu .bak dosyasının uzantısını .isp olarak değiştirip kaydederseniz ISPsoft tarafından kaydedilmiş şeklini açabilirsiniz ve programınıza en son kayıt edilmiş halinden devam edebilirsiniz.
 
SFC programla dilinde hazırlanmış 4 adet istasyonlu bir sistemin doluluk ve boşluk durumuna göre önce boşalan istasyonun işleme alınması ve bunun için gerekli şartların kontrolü ile oluşturulmuş akıllı sistem çalışması.
anlamadığınız yada takıldığınız yerleri sorarsanız fırsatım oldukça yardımcı olmaya çalışırım.



SFC_Sıralı_Çalışma.zip
 

Ekli dosyalar

  • SFC_Sıralı_Çalışma.zip
    6.3 KB · Görüntüleme: 43
Shox hocam sfc ile programlama yaparken bir makinanın hem manuel kullanımı hemde otomatik kullanımını içeren bir programını nasıl yaparsınız siz olsanız. Basit bir örnek program ile açıklama şansınız var mı acaba ?
 
Öncelikle SFC sıralı çalışma için çok uygun bir yazım dilidir.
Siz manuel çalışmada neden SFC kullanmak istiyorum anlamış değilim ama yinede bir örnek olması açısından ufak bir program hazırladım.
Biraz düzenlemeyle daha iyi bir örnek hazırlanabilirdi ama fazla zamanım olmamasından dolayı ve size fikir vermesi açısından bu yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Simülasyonda denediğimde herhangi bir sorun görünmüyor takıldığınız yerleri yazarsanız fırsat buldukça yanıtlamaya çalışırım.

 

Ekli dosyalar

  • Man-Oto SFC.zip
    3.2 KB · Görüntüleme: 21
Tepkiler: huh
Çok teşekkür ederim zahmet verdim size. Manuel çalışmada ille de sfc diye bir ısrarım kesinlikle yok. Sfc konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bende öğrenmek adına sormuştum
 
TEŞEKÜRLER İYİ CALİŞMALAR
BU UYGULAMA ABB ACS 800 İCİN GECERLİMİ
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…