Demirdöküm Nitromix Cam Sigorta

Merhaba
Demirdöküm Nitromix kombi dün akşam İzmir'deki yoğun yağmurda elektrik dalgalanmasından sanırım şalter atmış, şalteri kaldırınca kombiden patlama sesi geldi, paneli açtım cam sigorta patlamış, bugün aynı cam sigortadan alıp taktım yine patladı, içindeki bir parçada sorun var sanırım, hangi parçadan olabilir, su vs akıtmıyor kombi doğru düzgün çalışıyordu, çaycıda yanmış, hadi onu geçtim de kombi kötü oldu bu soğukta.

Geçmiş olsun .
Kombi haricinde tüm yerler çalışıyor mu ?
Çaycı arızalandı demişiniz .
Şalter dediğiniz foto ile gösterseydiniz .
Elk dalgalanması diyorsunuz komşularda sorun varmı ?
Tesisatınız trifaze - monofaze .
Ölçümler yapmanız .

Cam sigortayı yenisi ile değiştirip, tekrar sağlıklı bir şekilde çalışacak durumu çoğu zaman olmuyor maalesef.
Voltaj regülatörü, link switch entegre, kapasitör, diyot yanmış olabilir.
Kesinlikle yüksek amperli yeni sigorta takmayın. Kart tamircisine götürün derim.

Servis çağırdım, Anakart yanmış dedi, 11400TL servis dahil fiyat verdi. 1500TL servis ücreti verip servisi gönderdim. Kart tamir olursa baktıracağım, bir daha olmaması için nasıl bir sigorta takmak lazım, tesisat eski, kaçak akım sigortası vs yok. Girişteki sigorta b25, kombi yanındaki c2 yazıyor. Korumak için ne yapmak lazım

Servis çağırdım, Anakart yanmış dedi, 11400TL servis dahil fiyat verdi. 1500TL servis ücreti verip servisi gönderdim. Kart tamir olursa baktıracağım, bir daha olmaması için nasıl bir sigorta takmak lazım, tesisat eski, kaçak akım sigortası vs yok. Girişteki sigorta b25, kombi yanındaki c2 yazıyor. Korumak için ne yapmak lazım
güzel insan, bir üst postu bir daha okuyunuz lütfen. @mezya eln ustamız yapılabilecekleri güzelce anlatmış.
şimdi ben yarım doktor taklidi yapayım. 10 amperlik bir cam sigorta takıp bir daha deneyin diyeyim. sizde bu yarım doktorun aklına uyun, 10 amperlik ne olacak ki beden 15 amperliği var deyip takın ve test edin. sonra patlayanları, yananları sırasıyla yazarsınız. aman dikkat cana gelen mala gelsin.

güzel insan, bir üst postu bir daha okuyunuz lütfen. @mezya eln ustamız yapılabilecekleri güzelce anlatmış.
şimdi ben yarım doktor taklidi yapayım. 10 amperlik bir cam sigorta takıp bir daha deneyin diyeyim. sizde bu yarım doktorun aklına uyun, 10 amperlik ne olacak ki beden 15 amperliği var deyip takın ve test edin. sonra patlayanları, yananları sırasıyla yazarsınız. aman dikkat cana gelen mala gelsin.
Haklısınız ama ben meslek profesyoneli değilim sizler gibi, kiracıyım ayrıca. Ev sahibi yaptırma servis ücretini ver gönder dedi. Şimdi kartı yaptıracağız ya da mecbur değiştireceğiz. Herşey halloldu diyelim, bu sorunu tekrar yaşamamak için önlem olarak ne yapmalıyım? Bunu merak etmiştim. Teşekkürler saygılar

Haklısınız ama ben meslek profesyoneli değilim sizler gibi, kiracıyım ayrıca. Ev sahibi yaptırma servis ücretini ver gönder dedi. Şimdi kartı yaptıracağız ya da mecbur değiştireceğiz. Herşey halloldu diyelim, bu sorunu tekrar yaşamamak için önlem olarak ne yapmalıyım? Bunu merak etmiştim. Teşekkürler saygılar
güzel insan konu çok taze, eskiden olsa, şu arkadaşa gönder kombi kart tamiri yapıyordu derdim. ama şimdi kim uğraşıyor bilmiyorum. bu arada forumda herkes profesyonel değil. bilgi sahibi olmak başka bir şey. bir işi yapmak başka bir şey.

bana ulaşın İzmir'de kart tamiri yapan arkadaşa yönlendireyim sizi

Geçmiş olsun,
Ustalar tamir konusunda gerekeni paylaşmış. Herşey hallolduktan sonraki dediğiniz kısmıda ben ekliyeyim.
Kiracı olmanız ve kalıcı cebinizden bir yatırım yapmak istememeniz durumu işleri değiştiriyor anlaşılan. Aynı sorunu yaşamamanız için yapabileceğiniz en mantıklı iş, ev sahibiniz kombiyi tekrar devreye aldıktan sonra kendiniz seyyar bir regülatör alıp takmanız olacaktır. Bu alet şebekede oluşabilecek yüksek veya düşük voltajları düzenleyerek sonrasında takılı olan değerli cihazınız neyse onu korumakla vazifelidir. Başka bir yere gideceğinizde söker fişini götür gidesiniz. İlla kombiye takacam diye bir kaidede yoktur. Taşındığınız yer sobalı olur tutar tv ye takar onu korursunuz ;) İleriye dönük 2000VA bir regülatör işinizi görür.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,243
Son üye
Emirtm

Yeni konular

Geri