Demirdöküm Nitromix Cam Sigorta

Geçmiş olsun,
Ustalar tamir konusunda gerekeni paylaşmış. Herşey hallolduktan sonraki dediğiniz kısmıda ben ekliyeyim.
Kiracı olmanız ve kalıcı cebinizden bir yatırım yapmak istememeniz durumu işleri değiştiriyor anlaşılan. Aynı sorunu yaşamamanız için yapabileceğiniz en mantıklı iş, ev sahibiniz kombiyi tekrar devreye aldıktan sonra kendiniz seyyar bir regülatör alıp takmanız olacaktır. Bu alet şebekede oluşabilecek yüksek veya düşük voltajları düzenleyerek sonrasında takılı olan değerli cihazınız neyse onu korumakla vazifelidir. Başka bir yere gideceğinizde söker fişini götür gidesiniz. İlla kombiye takacam diye bir kaidede yoktur. Taşındığınız yer sobalı olur tutar tv ye takar onu korursunuz ;) İleriye dönük 2000VA bir regülatör işinizi görür.
Teşekkür ederim

Dün neler oldu, olaylar olaylar. Bilgisayarda çalışıyordum, klima kapalı olduğu halde bip bip ses geldi elektrik gidip geldiğinde yapıyor, sonra telefon şarj aletinden duman çıktı, Epson yazıcıdan hışırtı sesi geldi, bilgisayar kasasının powersupply patladı, kombi yine bozuldu, olay esnasında koştum ve daire girişindeki sigortaları indirdim. Merdiven ışıklarına baktım dalgaalanıyormuş gibi yanıyordu ışığı bir azalıyor bir çoğalıyor, üst kat komşunun kombisi de bozulmuş, elektrikçi çağırdım, kontrol etti, daire girişinde trifaze sigorta olduğunu bina girişinde ise monofaze olduğunu söyledi, daire girişindeki trifaze sigortadan nötr kabloları çıkarıp birbirine bağladı. Daire de ve binada birşey yok tedaşı çağırın direkten baksın dedi, nötrden elektrik gelmiş muhtemelen dedi. Tedaş geldi direkte sorun yok dedi. Peki sorun nerede ben anlamadım. Bir sürü eşya çöp oldu. :(

Tipik nötr kopması sonucu trifaze hatlarda yüklere göre dengesiz gerilim yükselmesi cihazları pert etmiş!
Gelen elektrikçi evde gerilim/volt ölçmesi yapmadı mı?
Ölçtü normal dedi, tedaşta normal dedi, anlık olmuş olabilir dediler. Bu bence bir daha olur, komple daireyi ya da binayı güvene almak için bir önlem olması lazım. Ben regülatör alsam sadece 1 cihazı koruyabilirim sanırım

Kombi arızasını ev sahibi öder. Haber edin yaptırsın

Muhtemel arızalı elemanlar şunlardır diye düşünüyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260207-231514~2.webp
    Screenshot_20260207-231514~2.webp
    87.4 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,418
Kullanıcılar
459,391