Depo delik olursa genleşme tankı görevini yapar mı?

Az olacak diye okudum yanlış mı hatırlıyorum acaba? Örneğin basınç şalterindeki 3 barsa genleşme tankında 2,5 bar olacak diye.

Hocam ben kat hesabı olarak biliyorum.Şöyle ki;her 3 katta bir 1 bar..
Yani 6 katlı bir binanın genleşme tankına 2 bar hava basılması gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam.
Tankın hacimi için de ayrıca bir hesabı vardı ama hatırlayamadım şimdi.

Ek belki isinize yarar hocam.

Ekli dosyalar

• da37dd3139aa4d9_ek.pdf
    783.1 KB · Görüntüleme: 6
Hocam geçmiş olsun, korktuğum başınıza gelmiş, depo metal değil miydi, bu iş nasıl oldu? Cevapları bulmuşsun bende arkadaşlar gibi biliyor düşünüyorum.

Hocam geçmiş olsun, korktuğum başınıza gelmiş, depo metal değil miydi, bu iş nasıl oldu? Cevapları bulmuşsun bende arkadaşlar gibi biliyor düşünüyorum.
Allah razı olsun. Yok Binamızda bir sorun yok çok şükür. Okulda gerçekleşen bir olay. Ustalarım ve siz Allah razı olsun yardımcı oluyorsunuz.

Membran yırtılmazsa kaçak olmaz. Takviye yeri söylediğiniz yer.

Hava basıncı pompanın çalışma basıncından biraz düşük değere ayarlanır. Çalışma basıncı 3 bar, durma basıncı 4 bar ise membran basıncı 2,5 bar mertebelerinde olmalıdır.

1 bar = 10 mSS'dir. mSS= metre su sütunu

Yani hidroforun çıkışında basınç 5 bar ise 10 metre yukarı çıktığınızda durgun suyun basın 4 bar olur.

1 cm^3 hacmindeki suyun ağırlığı 1 gr'dır. 1000 cm (10 metre) yüksekliğinde 1 cm^2 genişiliğinde taban alanı olan bir borunun içindeki suyun ağırlığıda 1 kg'dır. Bu yüzden 1 kg/cm^2 (bar) basınç 10 mSS yüksekliğe eşit olur.

Saygılar...

Yatma vakti geldi. 50 öğrenciyle uğraşmak kolay değil. Erken yatmam lazım.
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Kafama takılan yerler olursa yine sorarım Allahın izniyle. Hayırlı geceler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…