arkadaşlar, bazen gerçekten anlayamıyorum. Siz sadece ve sadece rahat bir ortam ve çok seviyeli bir sosyal yaşam içinmi okuyorsunuz bu bölümü. Herkes, yok özel daha rahat, yok devlet daha monoton. Tama herkes ister yoğun olmayan iyi ve düzgün bir işte çalışıp güzel paralar kazanmak. Ama herkes de yan gel yat yaparsa işleri kim yapacak. Bu işi hele ki bu mesleği sadece para ve rahat bir ortam için yapmaya niyetli arkadaşlar bence diplomalarını hakedenlere, üretmeye hevesli ve ülke ekonomisine de katkı yapacak mesleğini seven ve yaptığı başarılarını mutluluk sayan insanlara versinler. Mühendis arkadaşlar böyle düşündükçe işveren ne yapar. Sonuçta şöyle bir genelleme yapılıyor; yok efendim devlet daha rahatta bilmem ne. Arkadaşlar bence bu tamamen kişisel bir durum, kimisine devlette kendini daha iyi hisseder, daha iyi çalışır. Kimiyse dışarıda, özelde çok iyi işler yapar, üretir, çalışır, yeri gelir eğlenmesinide iblir, gezmesinide bilir. Sakın kimse düşünmesin birinden birini daha çok savunduğumu. Kişisel hiçbir şekilde bir ayrım yapmıorum. Çalışmaya niyetli, üretmek isteyen insan hem zamanla parada kazanır, mevkiide sosyal hayatta. Yeterki siz çalışıp hakedin. Diploma kimseye para kazandırmıyor, duyurulur. Parayı çalışan insan zaten alır. Bir çoğu diyorki yeni mezun oldum, diplomam var ama bana para kazandırmıyor. Böyle düşünene hiç bir diploma para kazandırmaz. Ayrıca sosyal hayat dediğiniz nedir anlayamadım, amerikan filmlerindeki gibi büyük villa, havuz, spor araba ve her gün arklı bir mekanda akşam yemeği ve eğlencemi. Kendinizi kandırmayın. işini bildikten sonra çöpçülük yapan biri bile sosyal yaşamını yaşar, engel değil ne mesaisi nede aldığı maaş. benden bu kadar umarım mesajı alanlar anlamıştır.