Yelek 87
Profesyonel Üye
İllaki Teknik pozisyon şart değil arkadaşlar mesleğe 7 senemi verdim her mühendis ve teknikerin hayal ettiği tek yer vardır ismini vermeyeyim orda da çalıştım; anca Allah bereket versin karnımı doyurabildim o kadar çok sıkıldım ki elime tornivida alıp tozlu panoların içerisinde çalışmaktan, eve gres yağıyla gitmekten her aybaşı gelcek ay nasıl olacak diye beklemekten
kps de 95 puan aldım bölüm bazında birinci yada ikinciydim istediğim her yere girebilirdim ama içişleri bakanlığını seçtim ve şu an takım elbisemi giyorum oturuyorum bilgisayarın başına ne çarpılma riski ne kir pas ne de saçma sapan iş buyuran başımda amir yok herkes saygı çerçevesi içeinde işimizi yapıyoruz ve artık gelcek ayı düşünmüyorum. mesleğide bırakmadım hobi olarak uğraşıyorum eşe dosta yardım amaçlı yapıyorum hayat elektrikten ibaret değil.
Amacım sadece birilerine farklı pencere açmak inşallah biri yanlış anlamaz beni
Tamamıyla katılıyorum, hayat elektrikten yani işten ibaret değil kesinlikle. Ama özel sektörün büyük geneli hayatı sırf işe indirgiyor. Kendine kalan vakit sadece uyumak. Devlette boş kalırsın, sıkılırsın, monoton diyenleri yemin billa anlamıyorum. Monotonluk sadece iş hayatımıyla olacak. Uzun vadeli düşünen herkes kamuya geçmenin mantıklı olduğunu anlar. Yeni düzenleme ile açıköğretim mezunu sıfır deneyim polisin maaşı tazminatlar hariç minumum 3.200 liraya gelcek beyler, daha neyin davasını güdüyorsunuz. Bundan bi 10 sene sonra kamudaki eş değer pozisyonun ücretini özelde bulma şansınız sıfıra yakın olacaktır. Öğrenciler ve kamuda çok eski kalmışlar özelin ne durumda olduğunu bilmiyorlar. Arkadaşım bir yıllık mühendis, ismi olan holdinge girdi (ünvanıda var falanca filanca müdürü diye) maaşı 1.350 lira. Böyle giderse özelde çalışan mühendise, teknikere, teknisyene kız vermeyecekler. Baksana yeni mezun 3 mühendis maaşı bir polis maaşı olamıyor. Deneyimli mühendisler yeni mezun bir polis kadar anca alabiliyor. Ülkenin gidişatına bakın.
Bir ekleme yapayım,bu yılın şubat başında görüştüğüm iş yerinde üstelik ingilizcede yapılan mülakat sonrası deneme süresi diye 800 lira teklif edildi, şaka gibi ya 800 lira yıldız teknik mezunu olan Elektrik mühendisine, şirketin arabasıda var, laptop da var cepte var yersen. Yani şirketin arabasını kullanırken bizi yoldan çeviren yaşı benden küçük polisin 4-5 katı az maaşla işe başlayacam. işin şakası bu ama gerçekten durum böyle.
Son düzenleme: