Özelde daha fazla kazanabilirsin!!! bu son kelimeye dikkat edin, kazanabilirsin deniliyor kazanırsın denmiyor... eğer tekniker yada teknisyen isen özelde maaşlı olarak kamunun verdiği ücrete isterse sabahlara kadar çalışsanda ulaşamazsın, hangi teknikere 1.800 tl veriyorlar maaş olarak, üstelik cumartesi pazar tatil. 2 günde 1.800 lira değil 180 lira bile kazanmazsın özel sektörde. Adam maaşını alamıyor, sigortası yatmıyor durum bu. Etrafınıza bir bakın. Eğer kendi işletmesi varsa ve krizden yırttıysa daha fazla kazanabilir, götürü işlerle... Bide memur yada sözleşmeli değilde işçi statüsünde teknikersen 3.500 lira ortalama kazancın olur. Hangi tekniker bu maaşı alıyor???
mühendis isen daha fazlasını kazanabilirsin ama hayatından çoğu şeyi feda etmen gerekir ve ücretli çalışırsan alacağın maaşda devletin verdiğinden çok büyük uçurum olmaz. Çok kazanan az bir kesimdir.Bu sene kpss ye 16 bin civarında makina mühendisi, 9 bin civarında elektrik-elektronik müh, 1.500 civarında elektrik mühendisi, 1.200 civarında elektronik mühendisi, 13 bin civarında inşaat mühendisi devlete girmek için sınava girdi. Ön lisana ve orta öğretim mezunlarından ise yaklaşık 2.5 milyon kişi sınava girecek. Rakamlar her şeyi ifade ediyor. İnternette bi sürü foruma baktım, hep özel sektör öneriliyor ama peki bu sınavlara kim giriyor????????? nerdeyse 3 mühendisten birisi sınava en az bir kere girmiş. Bu konuda çok söyledim, devletin şartları özel sektöre göre çok ağır basmakta ve artan nüfus sayesinde özelde çalışma şartları iyice kötüleşmekte. Benden size bir abi tavsiyesi vakit varken varken kamuyu geçmeye bakın, hayatınızı düzene sokun, geleceğe güvenle bakın....