0M42
Katılımcı Üye
Halihazırdaki sistem rezistans ile çalışmakta rezistansların kaybı çok daha fazla ve bildiğiniz üzere ömürleri kısa rezistanslı bir sistemi induksiyona çevireceğim.
Bobin ile kovan arasında seramik malzeme olacak zaten ihtiyacım olan ısı çok yüksek değil maksimum 350 derece
Kullanacağım malzemeden kasıt nedir anlayamadım ama devrede istediğim kriterler sadece şunlar direk ac 220 volt ile çalışmalı, 3000 watt güç alabilmeliyim ve mümkün olduğunca az elemanlı küçük bir devre olmalı (dip malzeme ile) ısıtacağım malzeme zaten demir malzeme.
Baştan aşağı bobinmi saracaksın eğer öyle ise araya ısı ileten ve yalıtkan malzeme koyarsan
bobinn ısısını da alır çünkü bobnde çok ısınıyor. İgbt ve rezonans kondansatörlerini soğutma problemi olacaktır uzun süreli kullanımda.
Bobin ile kovan arasında seramik malzeme olacak zaten ihtiyacım olan ısı çok yüksek değil maksimum 350 derece
bende Elektronik devre tasarımı ve imalatı yapıyorum burda fiyatlara etki eden en öenmli şey kullanacağınız malzemedir ? malum dolar Euro çok yükseldi + devre ne iş yapacak ne için tasarlanacak işçilik malzeme v.s fiyatara etkileyen en öenmli şeydir...
Kullanacağım malzemeden kasıt nedir anlayamadım ama devrede istediğim kriterler sadece şunlar direk ac 220 volt ile çalışmalı, 3000 watt güç alabilmeliyim ve mümkün olduğunca az elemanlı küçük bir devre olmalı (dip malzeme ile) ısıtacağım malzeme zaten demir malzeme.
Moderatör tarafında düzenlendi: