Diğer Markalar ve Siemens PLC

R.K.

Üye
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba arkadaşlar. Forumun yeni bir üyesi olarak öğrenmek istediğim birşey var. Bu konuda deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Çalıştığım fabrikada PLC sistemi olarak Siemens S7-300 seri kullanılıyor. Daha öncede gördüğüm, çalıştığım yerleri düşününce hemen hemen herkesin kullandığı PLC Siemens. Diğer markaların bu kadar yaygın olmayışının nedenleri nelerdir? Siemens'i diğerlerinden üstün kılan özellikler (tabi gerçekten öyleyse) var mı yoksa biz mi öyle sanıyoruz??? Yorumdan çok bilen arkadaşların cevaplarını bekliyorum lütfen...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
selamlar,
siemens plclerin daha yaygın olması, genelde üreticilerin o markayı tercih etmesinden kaynaklanıyo. çünkü makina programı yapanların çoğu siemens kullanıyor ve onu biliyorlar.
benim çalıştığım yerde omron, mitsubishi, hatta allen-bradley bile var.
omronu da yoğun olarak kullanıyorum. bence ikisinin de avantaj ve dezavantajları var.
siemens insanlara biraz daha anlaşılır geliyor galiba. ama maliyetleri yüksek.
siemens kullanmak istemiyorsan omronu tavsiye ederim.
 
Bizdede omron var ama sıemens ağırlıklı Omron bence daha anlaşılır program dili kolay
 
arkadasım siemenste olan bir cok özellik diger plclerde yok diyebiliriz.
 
c232 c255 sayıcıları deltada hızlı sayıcılar
isteyen bakabilir
iyi çalışmalar.
 
yanılmısım afedersiniz
 
simensin piyasada tercih edilmesinin sevebi ;
simensin uyguladıgı politikadan ibarettir..2000 kirizinden önce simens okullara plc ve eğitim setlerini ücretsiz olarak veriyolardı..ögrencilerin gördükleri plc markası simensti ve onu kullanmayı daha iyi bildikleri için şayet kimse bilmediği bir ürünü fabrikaya aldırmaz çünkü işin ucunda rezil olmak ta vardır.simens tercih ediliyor ve bugun de bütün okullarda hala simens plc lerle eğitim veriliyor...bunun yanında kaliteli ve teknik hizmetinin iyi olsuda (nede olsa alman :D)simens i tercih sevebi kılan etkenlerdendi..şimdilerde rekabetin artması ve piyasaya değişik plc lerin girmesiyle pazar payı yavaş yavaş düşmeye başladı.simenste 5 e satılan plc yi başka marka 2 ye satıyo ve aynı işlevi görüyo..hatta adamlar pazar oluşturmak için acayip bir ilgi gösteriyo..

saygılar..
 
duranbey arkadaşım sadece gördüğümü düzeltmek istedim .iyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,821
Mesajlar
920,766
Kullanıcılar
450,909
Son üye
Kuzey27

Yeni konular

Geri
Üst