Diğer Markalar ve Siemens PLC

Bir çok markayı kullanma şansım ne yazıkki olmadı ama şunu söyleyebilirim arkadaşlar. Bence işin asıl temeli algoritmadır. İyi bir algoritma kurulduktan sonra (Derdinizi plc ye iyi anlattıktan sonra) hepiside aynı sadece ne değişir bir komut eksik üç komut fazla. Bu güne dek sadece delta ile bir çok uygulama yaptım ve hiç çıkmaza girdiğim olmadı. Simens kullanan arkadaşların değişik konular altında tek butonla start-stop uygulaması için bir kaç komut kullandıklarını gördüm. bu bir kıyaslama değil ama deltada sadece bu işlem tek komut.

Hatta bir kaç revizyon uygulamasında arızanmış (Yüksek voltaj, yıldırım, ..) değişik marka plc yerine delta kullanınca boyutları sebebiyle adamlar çok şaşırmışlardı. Ama müşteri bu konularda siz neye yönlendirirseniz onu kabulleniyor. Yeterki çalışsın ve sorun çıkarmasın.

Burda amacım herhangi bir markayı savunmak değil, sadece söylemek istediğim hangi marka olursa olsun önemli olan bizlerin komutlara ve algoritmaya hakim olabilmemiz. Donanımlar aynı olmasada çok yakın zaten. inanın 3 zaman rölesi 3-5 röleyi aşan uygulamalarda plc yi tercih ediyorum, daha cazip çünki

Zira düzgün bir donanım ve sağlam bir algoritma ile pic ler bile plc yi aratmıyor bazen (Ama seri üretimlere daha yatkınlar)

Saygılarımla
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Siemens PLC lerde SCL Pascal tabanlı yazılım(bilgisayar programcıları için), HiGraph(Genelde elektrik elektronik mühendisleri için) ve CFC programlamaya ek olarak, klasik STL,LAD,FBD yöntemlerini kullanmaya olanak tanıması programcılar açısından esnekliğini daha arttırabiliyor.
 
arkadaşlar delta plc den anlayan varmı?
 
deltadan anlayan yokmu
 
Sn.şaban aradık, ilgili arkadaşa ulaşamıyoruz. normalde forum standartlarında cevap süresi 1dk dır ama arkadaş uyuyor sanırım. forumdan atılmasa bari :)

Bu soru yerine, sorununuzu içeren bir not bırakırsanız daha sonra ilgilenir sanırım.

Saygılar
 
arkadaşlar delta ile ilgili sorunu olan biri varsa bence sorununu ortaya yazarsa forumda olan arkadaşlar bi şekilde yanıt verirler.bende her zaman elimden geleni yapmaya hazırım bildiğim kadarı ile....
 
Arkadaşlar Nais PLC Kullanıyorum.Ben Çoğu PLC Leri Kontrol Edebiliyorum.Bana En Kolay NAIS PLC Geliyor.Hem Maliyetini Çok Ucuz Hem Boyutu Çok Küçük(Siemens S7-200 ÜN Yarısından Daha Küçük).Boyutu Küçük Olmasına Rağmen Giriş ve Çıkış Sayısıda fazla (16 girş-16 çıkış)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,819
Mesajlar
920,763
Kullanıcılar
450,909
Son üye
Kuzey27

Yeni konular

Geri
Üst