DIBOSS GLORIA SES PROBLEMİ

Arkadaşlar merhaba;
DIBOSS marka televizyonumun tek hoparlöründen ses gelmiyordu. TDA7266SA entegresi problemli olduğunu düşünerek değiştirdim. ayrıca arka kapağını açtığımda besleme kartı üzerinde çıkışta filtre kondansatörlerinden 1000uF 25V olanı şişmiş, onu da değiştirdim. enerji verip denediğimde, artık ses tamamen gelmiyordu.
Nedendir ve neresine bakmam gerekiyor, yardımlarınızı bekliyorum...

değiştirdiğiniz entegreye lehimlerken zarar vermiş olabilirmisiniz?(en azından çalışan tarafın tekrar çalışması gerekirdi).Kuralına uygun lehimlediniz mi?(yeni ent. takmadan evvel kondları boşalttınız mı?düşük wattlı havya ile kısa sürede ve soğuk lehim yapmadan lehimlediniz mi?....gibi)ent. sağlamlığını kontrol edin.kuplaj kondansatörlerini ve pertinaksta yol çatlağı varmı kontrol edin kolay gelsin.

ilginize teşekkürler... 35Wlık havya ile lehim yaptım, soğuk lehim gibi birşey yok, kondansatörleri kontrol etmedim ama artık boş olmaları gerek, 2-3 haftadır kullanılmıyor çünkü. yolları ve lehimleri kontrol ettim sıkıntı görünmüyor.dediğiniz gibi en azından çalışan taraf çalışmaya devam etmeliydi ama tamamen gitti malesef

ilginize teşekkürler... 35Wlık havya ile lehim yaptım, soğuk lehim gibi birşey yok, kondansatörleri kontrol etmedim ama artık boş olmaları gerek, 2-3 haftadır kullanılmıyor çünkü. yolları ve lehimleri kontrol ettim sıkıntı görünmüyor.dediğiniz gibi en azından çalışan taraf çalışmaya devam etmeliydi ama tamamen gitti malesef
kondansatörler entegreyi lehimlerken boş olmalıydı 100 ohm luk bi dirençle boşaltın entegreyi kaliteli marka kullanın entegreyi kontrol edip gerekirse kuplajlarla beraber değişin ent bacaklarınde kesinlikle pasta kalıntısı kalmasın tinerle güzelce temizleyin yeniden kolay gelsin..

teşekkür ederim, yeni entegre alıp denerim en yakın zamanda, durumu paylaşırım burdanda :)

sonunda entegre alıp değiştirdim. kondansatörlerin hepsini deşarj ettim. ama entegreyi sökerken bi pad'i kaldırdım. kart çift yüzeyli olduğundan biraz uğraştırdı ama buldum nereye gittiğini, köprü attım. yüzeyi komple temizledim ve şu anda çalışıyor, yardımlarınız için teşekkürler :)

Forum istatistikleri

Konular
130,256
Kullanıcılar
453,488
Son üye
whatthefurkan

Yeni konular

Geri