Dijital Göstergeli Gres tabancası

Mehmetf

Bölüm Yöneticisi
Yönetici
Bölüm Yöneticisi
Katılım
17 Ara 2006
Mesajlar
558
Puanları
6
Yaş
40
Selammun Aleykum,

Dijital göstergeli, Bastığınız gres miktarını gösteren Grasörlük kullanan varmı daha önceden?
 
aleykümselam hocam bahsettığınız gres pompasını uzun zaman oldu yaptık ölçü bırımı pompanın basıp bıraktığında haznesine aldığı mıktarı sayısal olarak aldık ama sağlıklı olmadı pompadan makınelerdekı uygulama yerıne basınca dayanıklı hortum veya metal boru içinde sıkışıyor makineden çekınce boşa akıyor sanayıdekı ustayla kararımız usta ben zaten kaç sefer pompaladığımı sayıyorum buna gerek yok dedı vazgeçtık belkı bız yanlış ölçme yaptık ama bence denemeye değmiyen projeydı boşa zaman harcamıştık
 
Anladım, bizde sizin dediğiniz gibi yapıyoruz ama Rulman ı açtığımda gördüğüm çok ciddi anlamda eksik basmamızdı.
 
gres yağı yataklara veya rulmanlara basım için tam teknik ölçülü yağlama yapılmayor. daha çok ustaların verdiği bilgilerle yağlama yapılıyor.
benim bildiğim birkere gresör kulanılması şart. gres pompayla yavaş basmak gerekli çünkü yüksek basınçta süratlı basarsan toz keçelerini patlatır.
yaplama: yağlanacak yerlerdeki eski yağlar temizlenir. sonra gresörden gres basılır. yağlanan yerin mil üzerinden eski yağ çıkana kadar basılır.
 
Bu dedikleriniz bizdede aynı fakat, Kapaklı sistemlerde gerçekten ne kadar bastığınız bilemiyorsunuz.
Dün enteresan bir şey yaşadık, Gres pompasının içindeki keçe aşınmış ve gresi basamıyordu. Bunu da Grasör memesini grasörlüğün ucuna taktığımda gördüm. onun için gresi gerçekten basıp basamadığımızı mutlaka bilmemiz gerekiyor..
 
Merhaba.Ucuna gresörlük takılı kapalı makine sistemlerinde (Yağlama sistemi ucunda yaylı bir gresörlükle kendi dışında takılı olan ve kendi içinden tam kapalı makine sistemlerinde) gresörlükten gres pompası (otomatik veya el tipi pompa) ile verilen basınçlı gres,bu kapalı sistem tam yağsız kalmışsa, önce sıkışmış hava milin sızdırmazlık keçelerinden dışarı çıkmaya çalışır.Bu kapalı sistemin içi tamamen gresle dolduğunda, eski gresin tamamının makine milinden (Keçeden basınçla sızıp) çıkmasıyla yeterli gresle yağlandığını ancak böyle görebilirsiniz.En iyi ve garantili yöntem bu görerek yani görsel olarak eski gresle yeni gresin tam yer değiştirdiğini bizzat görerek yapılan yağlama şeklidir.

Makina bakımda yeni kurulan fabrikaların (yağlama+ koruyucu=diagnostik bakım) kısmında çalışırken gresle yağlanmanın tam manasıyla yapıldığından bir ekip olarak,bazen ben bizzat yaparak ancak bu şekliyle emin olabiliyorduk.Benzer olarak büyük iş makinelerinin gresörlük ucu olan bu yerlerinde de ayni yöntemle eski ile yeni gresin tam olarak yer değiştirdiği görüldüğü anda gresle yağlanma işlemi tam manasıyla yapılabilmiş,en ince noktasına kadar bu kapalı sistem (Veya makinedeki parçanın bu özel kısmı) yağlanabilmiş demektir.

Dijital yöntemlerle basılan yağ miktarını tam ölçümlendirmeyle çok net ve çok emin bir sonuç (Ve yapılan işin sonucundan tam emin olunma konusunda) alınamayacağı ve bu konuda büyük tereddütler yaşanacağının kanaatindeyim ben de,sn.tekin126'nın açıklıkla kendi tecrübelerine ve kendi özel deneyimlerine dayanarak özellikle belirtebildiği gibi.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Bu dedikleriniz bizdede aynı fakat, Kapaklı sistemlerde gerçekten ne kadar bastığınız bilemiyorsunuz.
Dün enteresan bir şey yaşadık, Gres pompasının içindeki keçe aşınmış ve gresi basamıyordu. Bunu da Grasör memesini grasörlüğün ucuna taktığımda gördüm. onun için gresi gerçekten basıp basamadığımızı mutlaka bilmemiz gerekiyor..
Yağlama Bakım Onarımının bir bölümüdir. Makinaların özeliklerine göre yağlama sistemler vardır.
Merkezi sistemle otamatik yağlama sistemi sürekli çalışan makınalarda yapılır.
Tek grasörlükle ve pompayla yağlama yapılması uygun görülen yerlerde pompayla elle yapılır burada amaç
yağlanan yerin temizlenmesi aşınma, sürtme, kontrol yapılması yanı bakımının yapılması içindir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,844
Mesajlar
930,717
Kullanıcılar
452,697
Son üye
ozgurmaker

Yeni konular

Geri
Üst