dijital röle entegresi

Katılım
4 Nis 2008
Mesajlar
419
Puanları
1
herkeze selamlar
kullanmakta olduğum pic deneme kartında lcd, 4*4 tuş, glcd v.b dip anahtarları ile devreye alınıyor veya çıkartılıyor, dip anahtarları çok küçük olduğu için, ince uçlu bir tornavida ile açıp kapatıyorum. bir kaçtanesi aç kapa-aç kapa bozuldu.
bunların yerine kullanabileceğimiz entegreler varmı? mesela tek sinyalle entegredeki tüm anahtarları kapatıp, açan türde olabilir.
şimdiden teşekkürle.
 
Deney kartlarında dip switchler yardımıyla istenen pinler pull-up ya da pull-down yapılır, bu işi harici sinyalle yapacaksan analog switch entegreleri var, 4066 olabilir mesela. Transistör dizileri de kullanabilirsin, uln200x-udn298x gibi. Daha başka birsürü entegre kullanılabilir ama kontrol sinyalini nereden vereceksin, onu anlamadım.
 
sn tyildizak, mesela B portundan lcd, gld, buton, led v.b hepsine 8 li dip anhtarları ile bağlantı var. programa göre hangisini kullanacaksan, on konumuna getiriyorsun. kullanmayacaklarınızı of konumuna getiriyorsunuz. 8 li yaklaşık 70 tane dip anahtar var.
ben tek butonla lcd yi devreye almak veya kapatmak istiyorum. mevcut düzenekte 8 dip anahtarını açıp kapatarak yapıyorum. 8 li dip anahtarının yeri, 16 pinli entegreninki ile aynı.
ayrıca ilgilendiğiniz için teşekkürler.
 
sn tyildizak verdiğiniz 14066 inceledim. işimi görür ancak 4 anahtar var, daha çok anahtar bulunan bildiğiniz entegre varmı.
 
Pek sanmıyorum.Dip switch ile birebir eşleşecek entegre bulamazsınız.
Ek bir kart tasarlamanız gerekecektir, rastladığım en iyi switch ic'leri maxim'inkiler, yapmak istediğiniz sistem için daha uygun, iletimdeki dirençleri oldukça düşük, sadece 4 ohm . MAX4652'yi araştırın.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,240
Mesajlar
924,571
Kullanıcılar
451,625
Son üye
artm13
Geri
Üst