dijital zaman sayacı projesi

renton

Üye
Katılım
20 Ocak 2016
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar merhaba.kalite kontrolde kullanmak için bir dijital sayaç istiyorum.bu sayaçın altına bir yapışkanlı bant yapıştırıcam ve üzerine 1 yada 2 kilogramlık bir ağırlık takıcam.ağırlığı taktığımda sayaç otomatik saymaya başlasın ve yapışkanlı bant koptuğunda sayaç otomatik olarak dursun.bu sstemi nasıl yapabilirm.bundaki amacım yapıştırdığım bantın nekadar ağırlığa nekadar zaman dayandığını görmek.yardımlarınızı bekliyorum..
 
teorik olarak şunu söyleyebilirim.

bir adet load cell ile ağırlığı bir işlemciye okutursunuz. Ağırlık belli bir değere ulaşınca kronometreyi çalıştırır. Ne zaman ağırlık duştu loadcell den gelen sinyale göre kronometre durur. Birde redet tusu olur. Yazılım bilen biri rahatlıkla yapabilir.

loadcell olmasın derseniz ağırlık olçmeyecekse yaylı bir baskı mekaniği ile altında kontak ile ağırlık algılanır aynı mantıkla kronometre çalışır ağırlık bırakınca kronometre durur. Bu şekildede yapılır.
 
öncelikle teşekkür ederim.biyerden fiyat aldım bunun için.750-1000 tl arası fiyat verdiler.onun için kendim yapmaya karar verdim.basit bi sistem aslında.ağırlık ölçmesi önemli değil zaten ağırlığı kendim takıcam.yani gözlemleyebilcem...kapı kolu gibi bi sistem düşünsek.kapı koluna ağırlığı takıyoruz kol aşağıya inince sayaç saymaya başlamalı.ağırlık kopup düştükten sonra kol kalkacak ve sayaç duracak.acaba bu mekanik sistemin üst kısmına resimdeki gibi bir switch bağlasak switch e ağırlık uygulandığında kontağı kapatsa kapalı kaldığı sürece sayaç saydırabilirmiyiz.yani sayacın yapısıda çok önemli bu durumda.ağırlık aldığında direk saymaya başlamalı.analog sayaç da kullanışlı olabilir sanırım.yada dijital sayacın startına bunu bağlayabilirmiyiz
 

Ekli dosyalar

  • pr_01_4114_max.jpg
    pr_01_4114_max.jpg
    18.8 KB · Görüntüleme: 11
alt resimde kabaca çizdim yapmak istediğimi.sayaç direk 220 V verince saymaya başlıyor.start stop yok.sadece reset düğmesi var.panolarda kullanılan analog sayaçlardan.swich 220 v elektriği iletirken ve devamlı açık konumda olacağı için bi sorun olur mu?
 

Ekli dosyalar

  • SAYAÇ 2.pdf
    15.3 KB · Görüntüleme: 11
Konuyu farklı isimler ile 2 kez açmışsınız forumun düzenini bozmayın
 
Benimde düşündüğüm düzenek aynen bu şekilde.
Bir kronometre ile yukarıda gösterdiğiniz anahtarla yapılabilir ancak butona sürekli basınca çalışan bir kronometre lazım.
 
Piyasadan alacaginiz dijital zaman roleleri ve yukaridaki sivic ya da turevleri ile cozum uretebilirsiniz.
 
bi denicem bunu.teşekkür ederim sağolun..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,962
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Geri
Üst