Ben girdim 3-4 kez
ilk sene 2. veya 3.ydüm bölümde. DGS sınavında müh istiyorsan full yapman gerek say ve sözeli ben ilk girdiğimde 283 aldım.
geçen sene 79 say, 45 sözel netim vardı puanım 270 küsürdü. Olmadı
Her sene yeni kurallar getiriyorlar. Önceden mezun olduktan sonra 5 yıl içinde girebiliyordun ve sadece 3 kere. teker teker bunları kaldırdılar. Daha sonra sınavdan önce yapılan 8 tercihi, sınavdan sonraya ve 12 (veya 16) ya çıkardılar tercih sayısını. Dolayısıyla girenler arttı. Ve yetmedi kontenjanlar da düştü. Ümidini kırmak istemem. Müh böyle birşey...
Eğer öğretmenlik istiyorsan hiç 2 yıllığı düşünme direk össden gir. Çünkü dgsyi kazansan bile bir dersten bile kalsan atılacağın intibak yılın var
Birileri mühendislikte meslek liselileri istemiyor. Durmadan engelliyorlar ve zorlaştırıyorlar. Şekil a: Öss katsayılarının düzelmesi yine iptal !
Hakkımı tek helal etmediğim kişi varsa o da bu engelleyenlerdir...
Ne demek ya össde birinci olsan bile 4-5 yıl okuduğun bölümün mühendisliğini kazanamamak !
Bu arada 2.lik bir fayda vermez ama 1. olursan birincilik kontenjanından istediğin yere yerleşirsin. Tabi o da kontenjana göre. Yat kalk çalış 1. ol. Keşke benim bundan okurken heberim olsaydı !...