Dikkatimi çekti, neden bu oran düşük?

Düşüncelerinizi,saygı ve sevgi ile kucaklıyorum sn.yunus_ ,siz ve bütün üyelerimizin varlıgı,paylaşımları,tecrüberi bu forum'un kalitesini açıkca isbat ediyor zaten,başka söze ne hacet.
Sagolun,varolun.
 
O sayıların fazla önemi yok aslında.Benzer forumlarda böyledir.Binlerce üye olur.Fakat;
mesaj trafiği açısından kendi uzmanlık alanında belkide birinci gelen bir forum burası.
Benzer forumları inceleyecek olursanız haftada bir mesaj atıldığını görürsünüz. :)
 
Merhabalar.Konu hoşuma gittiğinden bişeyler yazayım dedim.Forumu takip edipte pek katılmayan arkadaşların değişik nedenleri olabilir.Kimisi teknik olarak zayıftır ( benim gibi ) güveni azdır kendine bardağı doldurur,kimisi fazla aktif,girişken değildirki sorunlarını yazsın cevapları takip etsin.kimisi kendini geliştirmede biraz tembel kalır,arada bir takılır butür faydalı sitelere,kimisi bildiğini fazla öğretmek istemez.Ben böyle düşünüyorum.
 
Benim bu forum sitesinde yazmak istememin nedeni, mesleğimi sevmem ve bildiklerimi paylaşıp, bilmediğim bilgileri diğer katılımcılardan öğrenebilmek.
Bu kadar çok üyesi olup da yazı yazanların sayısının bu kadar az olmasının aklıma gelen bikaç sebebi var diyorum ;
1) Birilerinin kafasına basıp yükselmek ve ardından hızlıca en tepeye çıkıp oradan yere yuvarlanmak gibi gelenek, görenek ve adetlerimiz var. Şurada iki satır yazı yazmak için emek vermiş olmak, bilgili olmak, hiç olmazsa bilgisayar başında değerli zamanını harcamak gerekir. Herkesin zamanı, emeği kıymetli. Bir takım bilgi veya dökümanları alır gidersiniz, sizin bir katkınız olmaz. Öyle ya zamanınız kıymetli, peki o bilgileri bu sitede paylaşanın emeği, zamanı önemsiz mi?
2) Bilgi eksikliği. Elbette herkes herşeyi bilmek zorunda değil. Ama zaten bu sitenin amacı bilgi paylaşımı değil mi? Bir konu başlığında bilgisi yetersiz olan soru dahi sormaya çekiniyor anladığım kadarıyla. Oysa bilmediğimizi belki başkası biliyordur, ondan faydalanabiliriz, yarın öbür gün bizim bildiğimiz bir konuda yardımcı olabiliriz. Kafaya basıp yükselme hastalığına tutulmadıysak tabi.
3) Yanlış veya eksik bilgi yazıp eleştrilmekten çekinmek de bir sebeb olabilir sanırım. Oysa ki mesleki olarak ana prensipleri iyi biliyorsak-ki bu siteye giren hemen herkesin asgari bir teorik ve pratik bilgisi vardır, diş hekimleriyle ilgili bir site değil elbet- yanlış veya doğru diye bir şey olamaz. Olgular oradadır, şalteri kapatınca motor çalışır veya çalışmaz, reaktif cezaya girerim veya girmem. Görüş paylaşımda da-saçmalamadıkça-doğru veya yanlış değil, arzulanan sonuca götüren yollar vardır veya yoktur, tartışılır, değerlendirilir.

Ama kim ne derse desin, böyle bir siteyi hayata geçirip bunca insanın özgürce bilgi paylaşmasını sağlayan kurucularına, öncülerine, şimdi çeşitli sorumluluk alanlarına teşekkür etmeliyiz. Çünkü meslek odalarımızın, üyelerini yeterince bir araya getirmediklerini, onlara yeterince paylaşım olanağı sunmadıklarını görüyorum. En önemlisi de değişik meslek odaları arasında kopukluk var. Oysa burada herkes görüşlerini paylaşabilmekte, bu kutlanılacak bir başarıdır.
İkinci bir yazıda kimi yer çuvaldızı kendimize batırıp sitede gördüğüm olumlu ve olumsuz konulara değinmek isterdim.
 
Tmos kardeşe katılıyorum,biraz benden ve hatta benim gibilerden bahsetmiş ( eleştirilmekten çekinmek vs, ama kafaya basıp yükselme değil ) .Ama şunu ifade ediyorum ben okadar çok şey öğrendimki bu siteden,Allah razı olsun onlardan
 
cosfimetre arkadaş, aslında ben yukarıdaki yazıda kendimi anlatıyorum!! Bu siteye üye olalı yaklaşık 1,5 sene oluyor. Ama ancak 1-2 aydır forumlara katılıp yazı yazıyorum :-[
 
imzadada belirtim :D
Bu forum 15dk sonra bağımlılık yapar
 
Sn.korkmaz_design tamamen haklısınız
Korkarım yakında piyasada teknik adam kalmadığı için, inasanlar bu siteyi mahkemeye verecekler. Çünki herkez burda :)

Büyük yangınlar hep kıvılcımla başlar.

Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,182
Mesajlar
923,988
Kullanıcılar
451,538
Son üye
aa.kk

Yeni konular

Geri
Üst