Divizörü nihayet çalıştırdım

hehehe ben ilk davrandım:D

Abi post u paylaşabilir misin benim denemediğim post kalmadı. 4. eksen yapmayı düşünüyorum ama post olmadan mantıklı gelmiyor. Solidcam de benim için çok kolay ama post yok basit çizimleri yapan bir post var ama detayda saçma sapan şeyler yapıyor.

Yusuf fanuc2013 4x diye bir post var bende ama bu post takım yollarını x e bağladıktan sonra 4 eksene transform yapınca saçmalıyor. Ama pozisyonlamalı işlemede güzel çalışıyor. Bu postu rastgele bir 4 eksenli solidcam postu ile aldım daha sonra mach3 ün tanımadığı kodları sildim. Mesela G75 i tanımadı G20 kodlu çalışıyordu onu sildim. Burada postu paylaşayım mı yoksa özelden mi atayım.

Burada paylaş abi diğer kullanmak isteyen arkadaşlarda kullansın

Forumun asıl amacı bilginin paylaşılması. Bazı işlerin yapılabilir olduğunu görmek güzel, değerli olan malzemesinden çizimine, inceliklerine nasıl yapıldığının da açıklanması.

Forumun asıl amacı bilginin paylaşılması. Bazı işlerin yapılabilir olduğunu görmek güzel, değerli olan malzemesinden çizimine, inceliklerine nasıl yapıldığının da açıklanması.

divizör kolay bir yapıya sahip motor tarafı zaten flanşa oturuyor ayna kımında da çift rulman ve arada fatura olması sağlıklı olur rulmanların başına birer sekman atıldımı divör hazır malzeme olarakta alüminyum kullanılıyor genellikle

divizör kolay bir yapıya sahip motor tarafı zaten flanşa oturuyor ayna kımında da çift rulman ve arada fatura olması sağlıklı olur rulmanların başına birer sekman atıldımı divör hazır malzeme olarakta alüminyum kullanılıyor genellikle

Divizör özelinde yazmadım. Forumdan faydalananların bilgi seviyeleri çok farklı. Her yapılan iş bir çok ayrıntıdan oluşuyor, verilen kararlar var. Kimi iş özel, temini zor veya yüksek maliyetli parçalar gerektirebilir. Divizör örneğinden yola çıkarsak, gövde çelik mi alüminyum mu cinsi nedir, bu seçimin bir nedeni var mı? eni boyu yüksekliği nedir? Standart rulman mı konik rulman mı kullanıldı (konik rulmanı hiç bilmeyenler de olabilir)? %50 pahalı olmasına rağmen X marka iyi rulman mı yoksa zorlanmayacağı düşünülerek ucuz Çin malı mı?

Bunları sadece örnek olsun diye yazıyorum, kendim de 4. eksen yapacağım için araştırıp kararlarımı verdim ve malzememin çoğunu da zaten aldım. Söylediğim şey kişiye ve bu örneğe ait de değil. Dediğim gibi, değerli olan ayrıntılı bilgi ile ilgilenenlerin kolay yapabilir hale gelmesi.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,839
Kullanıcılar
452,676
Son üye
ali danışan

Yeni konular

Geri