Diyette İlk Hafta Kilo Verememek Neden Olur?

padillac

Üye
Katılım
12 Eki 2021
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
43
Diyette ilk hafta kilo verememenin nedenleri arasında alınan besinlere de dikkat etmemek geliyor. Diyet yaparken yağ oranı yüksek besinler alınmaya devam ediliyorsa ya da diyete tam olarak uyulmuyorsa bu da kilo vermek konusunda sizlere problem yaratacaktır. Ayrıca diyet başlangıcında vücudunuz besin azlığı dolayısıyla alınan her enerjiyi depolamaya yönelik eğilim gösterir. Alışma dönemini atlayıncaya kadar vücudunuz besinleri depolama kaynağı olarak görür ve normalden daha az yemek yemenizi bir besin kıtlığı içine düşmüş gibi algılar ve hayati gördüğü bu durum için önlem alır. Bu alışma dönemini atlatana kadar bol su tüketmeli, enerjiyi fazla düşürmeden diyete başlamalı ve düzenli olarak spor yapmalısınız.

Diyet beraberinde spor yapıyorsanız eğer bu durum da diyette ilk hafta kilo verememek durumunu açıklar. Çünkü ihtiyacınız olan sıvı miktarı artar ve normalden daha çok sıvı tüketmeye başlarsınız. Sıvılar vücudunuzda aldığınız katı besinlere göre tartıda daha büyük değişimler yapar ve siz bu durumu kilo verememek olarak adlandırırsınız. Ayrıca yağlar eridikçe yapılan egzersizlerle beraber vücut bunların yerini protein temelli dokularla doldurur yani kaslarla. Zamanla gelişen kaslar da kilonuzun düşmesini engeller ancak yinelemekte fayda görüyoruz ağırlık kaybetmemeniz kesin olarak yağ yakmadığınız anlamına gelmemektedir.
 
yaşamda hiç kimsenin metabolizması aynı değildir. genetik rahatsızlıklar dahil bir çok etken vardır. diyetle zayıflamak yerine, sağlıklı beslenerek ve spor yaparak yada bedenen çalışarak kilo vermek en sağlıklısıdır. zaten önemli olan yediğin gıda değil harcadığın enerjidir. aldığın kaloriyi yakmıyorsan yağ olarak depolarsın. eğer yakıyorsan sorun yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,689
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst