vulcan30
Üye
Arkadaşlar merhaba, uzun bir süredir dokuma makinalarının üretim süreç takibi konusunu araştırmaktayım, makinaların online olarak üretim süreçlerini takip etmek ve raporlamak konusu (makina durumu, duruş sebepleri, mevcut üretim metrajları, arıza sebepleri, vs) bir kaç firmadan bu konuda teklif istedim fakat verilen teklifler bugün bu ekonomik şartlar altında hayata geçirmek nerdeyse imkansız, böyle bir durum sözkonusu olunca araştırmak gereğini duydum, bu konuyla ilgili olarak PLC lerle tanıştım amacım dokuma makinalarındaki 5 adet işlev lambalarından ve encoderlardan plc lere bağlanarak verileri bilgisayarda Scada programları ile görselliğe dönüştürüp takip etmek, acaba çıkış mantığım doğrumu? veya böyle bir proje için başka ne yapabilirim? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Mevcut dokuma makinalarındaki farklı renkteki lambalar dokuma makinasının o andaki durumunu göstermekte lambaların plc yardımıyla dataya dönüştürebilirmiyim bu dataları scada programıyla görselliğini arttırıp raporlayabilirmiyim? şimdiden teşekkürler