Dolcevita Kombi E01 Arızası Veriyor.

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
40
Evdeki dolcevita kombi E01 arızası veriyor. Gaz açık. Kombi daha önce denendi ve çalışıyordu ama ne olduysa bu arızayı verdi. Talimatlara uyup resetleyip çalıştırdık ve bu resetlemeyi gaz yeni verildiği için bir çok defa denedik ama biraz çalışıp ısıttıktan sonra sönüyor ve alev işaretinin üzerinde çarpı işareti oluyor. Kombinin suyu felan verilmiş durumda. Sayaca da baktık çalışıyor. Bütün gaz vanaları da açık. Sorun ne olabilir? Sadece şundan şüpheleniyorum. Gaz açmaya gelenler elinde büyük bir çıta gibi bir şey ve serum hortumu takılı olan aparatlan gelmediler. Normalde onunla havası alınmıyormuydu? Baştan savma mı yaptılar diye düşünüyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kombinizin elektronik kartı yanmıştır. servisini arayın değiştirsinler 240 TL masrafı filan olur.
 
Gaz vanası açık değil ise;
Ateşleme trafosuna enerji gelmiyor ise;
Ateşleme trafosu çıkış vermiyor;
Ateşleme trafosu kablosu hasarlı ise ;
Ateşle elektrodu arızalı ise ;
İyanizasyon elektrodu arızalı ;
Gaz valfi minimum ayarları yanlış yapılmış;
Enerji beslemesi yanlış yapılmış ise; nötr nötr faz faza baglanması lazım. toprakda onemlı dogru baglanması lazım.
E01 hatasının bır dıger nedenı ıse baca baglantısı standart baca ıse bacaya bılezık (engelleyıcı halka )koyulmuş olması lazım .baca uzun ıse kullanılmıyor. kombı yenı baglanmış ıse alt su baglantıları ters baglanmış olabılır.(genellıkle eskı kombının yerıne yenısı takıldıgı zaman oluyor.)
gaz acamaya gelen arkadasların elınde o malz. u manometredır.gaz basıncını olçmeye yarıyor. gaz basıncı dusuk olursa o zamanda verebılır.
 
Bu kombi bir seneden fazla oldu yatıyordu çatıda. Takınca su koyverdi. Arızayı yaptırdık. Baca çıkışında sorun varmış. Kombinin kapağını açınca hava alıp sönmüyor ama kapatınca sönüyordu. Bacadan bir kaç parça söktük. Düzeldi. Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,434
Mesajlar
926,720
Kullanıcılar
451,989
Son üye
mehmetm23

Yeni konular

Geri
Üst