Donan su tesisatlarının elektrik ile açılması?

Burda birinin sana elektrik kablosunu al cesmeye bagla demesini beklemiyorsun heralde. Bu tehlikeye davet ve cahillik olur. Sana tavsiyem tesisatin acikta kalan yerlerine sicak su dok. Zira buzlanm o bolgelerde olma olasiligi yuksek. Duvar icinde veya torak icinde kalan yerlerde donma olasiligi daha dusuk.
 
Burda birinin sana elektrik kablosunu al cesmeye bagla demesini beklemiyorsun heralde. Bu tehlikeye davet ve cahillik olur. Sana tavsiyem tesisatin acikta kalan yerlerine sicak su dok. Zira buzlanm o bolgelerde olma olasiligi yuksek. Duvar icinde veya torak icinde kalan yerlerde donma olasiligi daha dusuk.
ben böyle birşey var mı yok mu onu soruyorum,hattın ucunu saatten ayırıp araya tahta koyup,muslugun dibine faz bağlasak demir boru hattına rezistans vazifesi gördürmek kaydıyla ve bu işlemi yaparken hiçbir boruya,musluk vs dokunmazsak yarım saat elektrik versek daha sonrada elektriği kesip hattı tekrar eski haline getirsek musluk açılr mı?deneyen gören bilen duyan var mı?diye soruyorum.birde bu işlem elektrik tesisatına zarar verir mi,elektrik prizden mi,buattan mı,eve giriş fazından mı alınmalı?kullanılan kablo 3x2,5 yeterli olur mu? BEN BÖYLE BİR SİSTEM DUYDUM AMA UZMAN OLAN KİŞİLERE SORMAK İSTEDİM,EĞER BÖYLE BİR ŞEY VARSA VE ELEKTRİK TESİSATIMA ZARAR VERMEYECEK İSE NEDEN GÜNLERCE SU AÇILSIN DİYE BEKLEYEYİM 1 BİLEMEDİN 2 SAAT UĞRAŞIR YAPARIM.EĞER UZMAN İSENİZ ARTI VE EKSİ YÖNLERİ İLE BİLGİ VEREBİLİRSİNİZ DEĞİL İSENİZ ENGEL OLMAYIN YRDIMCI OLMAK İSTEYEN ÇIKAR UMARIM.İYİ GÜNLER DİLİYORUM SAYGILAR....
 
Sn tamerormeci
Galvaniz su borusuna direk faz kablosunu bağlamak son derece tehlikeli bir o kadarda mantıksız bir yöntemdir. Sebebi 1) Yapılan işlem kısadevre akımı(aşırı akım) çekilmesine neden olacak sigortanızı attıracaktır, kaçak akım yoğuşma olan noktalardan dengesiz dağılıma sebebiyet verip tehlike yaratacaktır. 2) Kaldıki uygulamayı düşündüğünüz yöntemle don çözülse dahi bu son derece tehlikeli yöntemi ne kadar tekrarlayacaksınız !

Boru yüzeyine monte edilen termostatla çalışan ısıtma kablolarından bahsettim size. En sağlıklı yöntem bu sistemi kurmak, sıva altındaki boruya bunu uygulamak için gerekirse duvar boru ekseninde boruya ulaşılana kadar kırılacak. Sadece dışarıda kalan boruya bu uygulamayı yapmak dahi yeterli olabilir.

Amaç ben borudaki donu çözeyim suyumu kullanayım sonra yine donsun farketmez diyorsanız. Saç kurutma makinesi ile dış ortamda kalan borunuzdaki donu çözebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Anlamak zor geliyor galiba arkadasa. Yapacagi ise fetva istiyor. Isini bilen kickimse sana bunu yap isini gorur demez. Bir cok kisiden daha mantikli cozumler geldi bence yardim bu dur. Kimseyede engel oldugumuz yok burda
 
Çok tehlikeli bir iş !!!
Lakin olağanüstü durumlar insanları zorlar !
Öncelikle ve özellikle belirteyim işi bilmeyenin kesin uzak durması gereken bir uygulama.

Tesisat döşenirken yapılmamışsa sonradan rezistans türü bir şey zor iş.

İmkanlar varsa , yeterli güçte bir trafo ve ayarlanabiliyorsa ve hele galvanitik izoleli ise , teknik olarak yapılabilir ve değer bir iştir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,960
Mesajlar
922,106
Kullanıcılar
451,154
Son üye
sahin56

Yeni konular

Geri
Üst