Arada plc var hmi com 2 rs 485 + - plc + - surucu + - paralel bagli ama yapmak istedigim hmiden surucuye frekans gondermek plc ye program yazmam gerekir mi. Haberlesme plc istasyon adreste 1 yaziyor surucunun adresini nerede belirtmem gerekiyor simdiden tedekkurler.arada plc varmı yoksa DOP-VFD haberleşmesimi uygulamaya çalışıyorsunuz?
arada plc varmı yoksa DOP-VFD haberleşmesimi uygulamaya çalışıyorsunuz?
Bu ayarlari yaptim fakat ben sayisal deger degilde data seklinde gondermeye calistim sanirim sorun burda aksam tekrar deneyeyimEkran ile vfd el ile haberleşme kurabilmek için aşağıda belirtmiş oldugum ayarları yapmanız gerekmektedir.
haberleşme ayarlarından delta controller ASCII secenegini secmeli haberleşme parametrelerini 7 even 1 olarak ayarlamalısınız
vfd el tarafında ıse 2-00 frekans komut kaynagını parametresinı 3 olarak ayarladıktan sonra 9.00 ıstasyon adresi parametresine giderek 2 olarak ayarlamalı ve ondan sonrada 9.04 haberlesme parametre ayarını 1 yaparak 7 even 1 olarak ayarlamasiniz
bu ayarları yaptıktan sonra ekranda sayısal deger gir parametrsınden yazma adresı olarak 2001h adresini girerseniz vede gereklı baglantıyı yaparsanız
frekansı ayarlayabılırsınız
Ornek verebilir misino zaman ilk önce PLC ile VFD arasında bir haberleşme kurmalısınız HMI ile VFD frekans yazmak için plc içerisine program yazmalısnız