DOP B serisi panelin verilerini internetten izleyebilirmiyiz ?

KORAY- Ü

Üye
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
250
Puanları
1
Yaş
39
dop B serisi panelin verilerini internet aracılığıyla kontrol etme imkanımız varmı varsa nasıl yapabilirim ve ayrıca her sayfanın verilerini yazıcıdan çıktı alabilirmiyim bilgilendirirseniz çok sevinirim saygılar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sisteminizde plc var mı bilmiyorum ama, bence panelin verilerini almak yerine plcnin verilerini almak daha kolay olabilir. bide bu yönü araştırmanızda fayda var.
 
sistemimde plc var fakat kullanıcı açısından değerleri okuyabilmesi ve ayırt edebilmesi zor olabilir panel üzerinde her değer düzenli olduğu için kullanıcı açısından daha kolay olur diye düşündüm saygılar..
 
Sn. KORAY-Ü, yapan veya deneyen var mı bilmiyorum ancak bence buna en güzel cevabı F.A.S.T verir.

Tel : 0 216 574 94 34
 
ustam ben kullanmadım ama bildiğim kadarıyla hmi den sayfa olarak yazdıra bilirsin ama hmi yazıcı desteklemiyorsa seri porttan makrolarla yazdırılıyo biz yaptık hiç bulaşma derim yazıcıya diriver yazmak gibi oluyo hmi yi bilmekte yetmiyo yazıcıyıda cok iyi incelemek gerekiyo ama yazıcı olan modellerde olay gayet basit diye sadece duydum
 
Merhaba,

Eğer bahsettiğiniz PC-DOP haberleşiyor ben ise aynı görüntüyü internet üzerinden direkt görebilirmiyim gibi ise;
DOP paneller içerisinde bir web server bulundurmadığı için şu anda bu haliyle olmaz.

Ancak şöyle bir uygulama yapılabilir,
Kullanılan PLC SV serisi ise yanına ethernet modülü takarsınız, hazırlanan bir Scada veya Visual Basic v.b bir dille yazılmış bir uygulama tarafından PLC verilerine TCP/IP ağları üzerinden erişip PC üzerinden kullanıcıya sunulabilir.

Selamlar,
İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,093
Mesajlar
923,178
Kullanıcılar
451,398
Son üye
ilkercan00

Yeni konular

Geri
Üst