dop panel sorunu

TEBEK

Üye
Katılım
27 Kas 2006
Mesajlar
92
Puanları
1
merhaba, elimdeki DOP-B05S101 modeli delta paneli rs-485 üzerinden plc ile haberleştiriyorum. fakat panel içine program yükledikten sonra ekranda com2 station 1:communication error3 diye bir hata çıkıyor. haberleşme ve protok ayarlarını yaptım ama bi yerde bişeyleri atlıyormuyum acaba. konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bunları bir dene olması lazım ne yazıyosa aynı ayarları yap kolay gelsin.

plchaberleme.png


hm3j.png
 
ilgin için sağol. kontrol bloğundaki ayarları kontrol etmemiştim. umarım sorun çözülür.
 
arkdaşlar ben bu işlerde yeniyim, anlayamadım pc de komut yazdıktan sonra plcye atıyorum plcnin adresi 1 operatör panelin adresinide 2 olarakmı ayarlıyorum ? bu birincisi, ikinci olarak operatör banele tek bir buton koydum panelim delta com 2 portundan bağlıcam, plcm de delta 14ss2 plc rs 485 portu üzerine modbus olarak bağladım plc ye şimdi kontrol blok ayarlarında ne gibi bi ayar yapmam gerekiyor plc üzerine birtane yardımcı M1 kontağı koydum operatör panelden bu kontağı çektiricem sadece , haberleşmeyi görebilmek için. burdaki arkdaşlar bildiği için fazla detaya girmemişler, ama bana mantığını anlatıcak biri varmı bu işin ? yardımınızı bekliyorum
 
Tek bir buton kontrolü yapacaksan Kontrol bloğuyla ilgili özel bir ayar yapmana gerek yok hatta bunu None olarak ayarlayabilirsin.
 
Acaba sorunu çözebildiniz mi?? Yapmadığım şey kalmadı neredeyse ancak hala bağlantı sağlayamıyorum.
 
Merhaba Sayın zaim,

Sizin sorununuz tam olarak nedir?
Kullandığınız cihaz modelleri, yaptığınız bağlantı, ayarladığınız ayarlar nelerdir vb.
gibi detaylarla izah edebilirseniz daha anlaşılır olacaktır.

Kendi konunuzu yeni bir başlık altında açarsanız daha detaylı olarak yürütüleceği kanaatindeyim.


İyi çalışmalar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,871
Mesajlar
921,168
Kullanıcılar
450,991
Son üye
eşkilbobinaj

Yeni konular

Geri
Üst