Durmadan Çalışan Motor Kumanda Sorusu

sertakan

Üye
Katılım
13 Eyl 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
40
Selam arkadaslar kumanda konusunda cok iyi degilim sadece temel olarak biliyorum. 2 gundur ugrastiyim asagidaki konuda yardimci olabilirmisiniz.

Start butonuna bastigimizda motor sola dogru donmeye baslayacak sinir anahtarina bastiginda saga dogru donecek diqer sinir anahtarina bastiginda tekrar sola donece stopa basana kadar bu boyle devam edecek.

Kisacasi saga sola sinir anahtarlari arasinda durmadan calisacak/ Taki stoplayana kadar.

tesekkurler...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Güzel Arkadaşım Öncelikle Motor yıldız ücgenmi ? Bunun Yanı Sıra.. Motor kw Nedir Sol Sağ Dönüşlerde Vurma Yapa Bilir.. Motor Kısa Zaman İçinde zarar Görür ,,

Sana Yol Gösterim.. Ama Kesinlikle Bir zaman Rolesi Şart Bu işte.. Yada Soft Starter Kullancaksın... Arabayla 100 Kw Hızla Giderlem Geri vitese tak Aniden Geriye Git gide biliyormusun Bu Motorda.. Bu Durumda Olucaktır..


Doğrusunu Anlatayım Sana Her iki Limit sivicinden Mühürleme Yapıcaksınız.. Örnek Veriyorum https://www.kontrolkalemi.com/forum/otomatik-kumanda/1870-muhurleme.html


Burda 2 adet Star Ve Stop Butonu Bunun Yanı Sıra İki Adet zaman rolesi Yada sorf starter Veya 1 Adet İnverter 2 Adet ise Kontaktör Kullancaksın veya Destek Destek Al Ücretsiz.
 


Bu resmı yeni eklemişdim, tahminim sizin istediğiniz gibi bir devredir. Son zamanlarda buna benzer sorular çok oldu. Bu, sadece kumanda devresidir. Motor gücüne göre güç elemanlarını siz seçiniz.
İyi çalısmalar.
 
Sn.Zeybek , Fotoğraf tam net gözükmüyor ?? Normal indirme linki bırakabilirmisiniz
 
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Aslında bu bu devrenin kumanda kısmını pnomatik sistemde kullanmayı düşünüyorrum. O yüden motor bağlamayacağım zaten. Sadece selonoidlere sinyal göndermede kullanıcam.

Yani Selonoid valfin bir sol tarafına birde sağ tarafına limit anahtarlar arasında sinyal gidecek. Ve piston ileri geri sürekli hareket edecek taki. Stoplayana kadar.

Bu çerçevede yorumlarını bekliyorum.

Teşekkürler
 
Resim normal görünmüyor, evet. Adres veren arkadaşlkarıma ayrıca yollarım. Evde olmadıgımdan, linke yüklemek sorun oluyor. K1 ve K2 kontaktörleri yerine, selonoid valfı kumanda edecek röleyi baglıyabilirsiniz...
 
resim gönderemem ama anlatayım belki işine yarar 2 adet röle kullanacaksın 1. röle sadece mühürleme ve stop işine yarayacak 1. rölenin kontaından valflerde kullanıcan volt neyse onu geçireceksin açık kontaından bir yöne kapalı kontaından diyer yöne olacak 2. röleninde startını 1. sınır şalteri stop unu 2. sınır şalteri yapacak yani sivicler start stop işini yapacak 2. rölenin 2. röle sivicin birisine bastıın da çekecek diyerine bastıın da bırakacak bunu sericilede kullanıyoruz
 
motor durmadan diğer tarafa dönmez çünkü faz çakışması olur
 
durmıyacak dediyse kontaktörlerin açma kapama zamanları var okadarda deildir durmayan birşeyin yyönü zaten deişemez
 

Forum istatistikleri

Konular
129,249
Mesajlar
924,660
Kullanıcılar
451,644
Son üye
VLT 2800

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst