DVR Kayıt Cihazları

sycron

Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
41
Merhabalar arkadaşlar

Sizce DVR kayıt cihazında kayıt kapar şekilde olan bir HDD yi Wİn İşletim sistemli bir bilgisayarda açmak için kullanabileceğimiz bir aparat veya bir program var mıdır???
 
Sn. sycron,

Eğer hard diskinizi DVR cihazına taktıktan sonra size format seçeneği sunuluyorsa (FAT16, FAT32, NTFS, vs.) kullanabilirsiniz. Ancak kendisi belirli bir format belirliyorsa maalesef kullanmanız mümkün değildir. Ben de bir müşteri için baya bir uğraşmıştım zamanında fakat yapamamıştım.

Saygılarımla,
 
maalesef formatlama seçeneği vermiyor dvr cihazının işletim sistemi mac os olduğuna göre bu hdd yi sadece mac os işletim sistemli bir pc görüyor olmalı o zaman
 
merhaba;

3.parti HD analiz programları vasıtasıyla diski görebilrsiniz.

Paragon gibi mesela.

bir de merak ettim sn.sycron Mac os kullanan DVR hiç rastgelmedim acaba Linux mu demek istediniz?

iyi çalışmalar.
 
Sn. ahmetbogus,

Keşke bunu daha önce ben de yazsaymışım, sanırım siz bu işlemi yapmışsınız. Ben yine de yazayım siz de cevap yazınız ki bilgilenelim.

Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki NTFS, FAT32 ve FAT16 formatlarında HDD'leri 3 ayrı bilgisayarda denedim ve kullandığım işletim sistemleri her seferinde format değişikliği istedi. Sonra biraz araştırma yaptım ve birkaç tane DVR cihazının üreticisi ile temasa geçtim. Onlardan aldığım yanıt kullanamayacağım şeklindeydi. Nedeni ise HDD'yi kendi formatlarında hazırlayıp kullandırmalarıymış. Yani bir vatandaş UNIX tabanlı bir işletim sistemi yazıyor, bu işletim sisteminde kullanılacak HDD formatını kendi belirliyor. Her ne kadar açıkça söylemedilerse de benim anladığım daha sonraları Easy Recovery gibi yazılımlarla geçmiş kayıtlara ulaşılmaması için böyle bir yol izledikleriydi. Aslında yine bir şekilde söylediğiniz HDD yönetici yazılımlarla eski kayıtlara ulaşılabilir ama sonrası beni yordu ve daha fazla kovalamadım açıkcası.. :)

Şimdi size sorum şu olacak; benim uğraştığım zamanda, ne yaparsam yapayım her şey için formatlamak lazım diye uyarı geliyordu. Sizden ricam, eğer aklınızda varsa ve sakıncası yoksa, şöyle bir açıklama yapabilir misiniz?

......... marka DVR cihazındaki
........ formata sahip HDD'yi , ...... işletim sisteminde ...... yazılımını kullanarak HDD formatını değiştirmeme gerek kalmadan kullanabildim ve içindeki verilere ulaşabildim.

NOT: Low Level Format (Düşük Seviye Format) yazılımları ile atılan formatları konu dışarısında tutuyorum tabii ki.. :)

Saygılarımla,
 
Son düzenleme:
Birkaç DVR ithalatçısıyla görüştüm ama bunun mümkün olmayacağını söylediler. Mac Os bir bilgisayarda yapılan denemede dosyalara ulaşılabilmiş fakat hiç bir şekilde kopyalama veya değiştirme yapılamamıştır. İşin enteresan tarafı dosya biçimlendirme şekillerinin aynı olması her ikisi de osx iken açılmaması win deki gibi hatalarla karşılaşmıyorsunuz fakat hdd içeriği resim gibi görünüyor.
 
MAC OS mi ?
Linux olmasın o ? ....
 
Şu dvr nın markasını ne modelini merak ettim doğrusu....Hikvision marka DVR a takılı olan Hdd yi Winx işletim sistemi ile çalışan bir pc ye taktım dosyalara ulaşabildim. ve File Player programı ile video lara ulaşabilmiştim hiç bir ek program kullanmadan...tabiki saat tarih ayırımı yapmak mümkün değil...Saygılarımla..
 
bendeki hdd yi pc ye takmıştım bir ara...
EXT dosya sistemi olarak görüyor ama dosyalara ulaşılmıyor..
hikvision dvr nin kullandığı dosya sistemi neydi...?
 
Oem olarak üretilen ve işletim sistemi linux olan cihazların çoğu ext2 yada fat 32 dosya sisteminde kayıt yapıyor. Fakat bazı özel üreticiler kendilerine özel dosya sistemi oluşturabiliyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,695
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst