Eşeğimi kaybedip buldurmak..

zeybek

Onursal Üye
Onursal Üye
Hayırlı, mutlu yıllar diliyorum.
2024 gıder ayak, telaş ve üzüntü ile gitti. 2025 ilk günüde , teselli verdi .
Aralık ayının son günlerinde, telefonumda 2-3 mesaj vardı. Şu siteye kaydoldunuz, şuraya üye olsunuz, ağaıdaki linke tıklayın, aktıve edin, mealınde mesajlar vardı.
Hemen, telefon operatörünü aradım, sordum. Karşımdaki müşteri temsilcisine durumu anllatımi mesajları oludum. Baktı, etti. " bızden sizwe bu mealde mesaj yok, kaale almayın" dedı. Bende mesajları sildim. 3 gün sonra, telefon faturamın kesılme gününü geçmişdi.Normalde, hemen bilgi gelirdi. Bakdım, 1000 tşş fark/artış var. Yıne operatörü aradım. Anlattım , falan yere, filan yere üye olmussunuz, bu paralar oradan gelıyor dendi. Ben, h,ç bir yere uye olmadım, bilgim yok dedımsede, elin mahkım oıpülmüşsün, ödiyeceksin dendi. Bir kaç kez daha aradımsada, sonuç ve cevap aynı. Bende, emekliyim beni icraya veremezsiniz, bu 1000 tl yi ödemiyeceğim dedımi durdum.
Dün, "şikayetim var" sitesinde konuyu bir kez daha anlattım. Bu gün öğleyin, bankamdan otomatik ödeme talimatımıu iptal ettim. Niyetim ödememek ve operatör değişmekdi. Az sonra, adı geçen operatörden aradılar. Önce, müşteri memnuyeti açısından, bu faturayı ödeyin, gelecek faturadan düşelim dedi. Bende emekliyim, bu ayki doğalgazı nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum diye kabul etmedim. Yeni fatura kesin, ödiyeyeim, dedim..
Sonucda, her teklife hayır dedim. Ve, bana 750 tl ödeme yapacaklarını söyleyıp, ıban no.mu aldılar. Yarın hesabım yatarmış.
Demek istediğim, bu operatörler böyle dolandırıcılğa nasıl aracılık edıyorlar. GUya ilgimiz yok diyorlar. Mesajlar, onların numarasından gelıyor, parayı tahsil ediyorlar. Ama, onlarla ilgisi yok. Haksızlık karşısında susmıyalım.

Geçmiş olsun. Telefonunuzdan online oyun oynuyor musunuz ya da telefondan oyun oynayan birileri (torunlarınız vs.) var mı?

Hayır tlf dan oyun oynamam, tlf şahsıma özel. Ne ettıler nasıl ettilerse, rızam ve bilgim dışında, uye , abone etmişler. Dıkkatlı olun, fatura der-taylarını inceleyin. Hakkınızı sonuna kadar arayın. Vazgeçmeyin.

geçmiş olsun ustam, bu sabahta beni +91 li bir numara whatsapptan aradı direkt engelledim, açmadım bile. hindistana hiç gitmedim ki. internette baktım dolandırıcılarmış. telefonumu da en son carrefoura vermiştim. acaba onlar mı satıyorlar bunlara bizim telefon numaralarımızı.

Her yere numara verıyoruz. Tlf sırketşeri alıs veriş ettiğimiz magazalar vs vs.ama acaibime giden tlf şirketinin kanalından mesaj gönderilmesine aracılık edıp, para tahsıl etmesi ve sonrada bizle lakası yok demesi. İş. ınternetde şikayate varınce, parayı ödememeleri. Daha doğrusu tahsılat yapmadan ödemeleri. Şeytan bunun neresinde. Bence, ele geçirdikleri numaraların kimliklerini vs arastırıyorlar, ben/ biz gibi yaşlıları cepte keklik, kümesde kaz, görüp, yolmaya geliyorlar..

Telefondan oyun oynarken oyun bölümü bitince oyuna devam edebilmek için tıkla vs. şeklinde pencere açıyorlar siz o pencereye tıklayınca telefonunuza gelen mesajların içeriğinin okunması izin vermiş oluyorsunuz. Peşine size doğrulama kodu içeren bir mesaj gönderip sizden aldıkları izinle mesajdan o kodu okuyarak ücretli üyeliğe izin verdirmiş oluyorlar. Siz operatörü arayınca efendim siz onay vermişsiniz onayınız olmadan kesinlikle üyelik yapamazlar vs. şeklinde size cevap veriyorlar. Siz oyun oymadığınıza göre başka bir yöntem geliştirmiş olmalılar.​

Faturalı telefon başa bela. En son faturalı hattımı kapatırken öyle bir kapanma tarihi ayarladılar ki hiç konuşmadan iki fatura söğüşlediler benden. Tabi ki onlar haklı. Bir defter kağıdı okumadan gabağına imzalıyoruz.Daha mı telefonda kullanmam dedim faturalı hat.

@zeybek ustam, benzer birşey Vodafone'da başıma geldi. Müşteri hizmetlerine derdimi anlatamadım. Sonunda şikayet var ve tüketici hakem heyetine başvuracağım. Sorun şu ki, dediğin gibi emekli olunca dikkatli olmaya çalışıyorum ben de. Ekim başında başka bir operatöre geçme aşamasında şehir dışına çıkacakken uğraşmayayım dedim ve tekliflerini kabul ettim. 121.60 TL den 235 TL'lik (iletişim v.dahil) tarifeye geçmiş oldum. Daha ilk faturada 189 TL ek servis adında bir ilave kalem eklendiğini gördüm. Hemen müşteri hizmetlerini aradım, böyle bir talebim ve kabulüm olmadı diye, ama nafile. Meğer bu servise 12 aylık abone olmuşum! Neyse sonraki ayları iptal ettiler, bu faturadakini de bir sonraki faturadan mahsup edin dediysem de kabul görmedi. Bir ara yanımda uygulamasındaki çark olayında 15 TL alış veriş indirimi gibi bir şey çıkmıştı. Ben de onu çekilişte kullandım. Fakat orada öyle bir abonelik yoktu. Hatta sonradan nereden başıma gelmiş olabilir diye araştırırken bu tür bir aboneliği (189TL) kabul ediyor musunuz diye bir mesaj aldım ve kabul etmedim. Bence de bilgimiz ve onayımız dışında bu tür servislere abone ediyorlar. Çünkü aboneliğimizi kanıtlayamazlar.

T****cell'den hat sahibi değişikliği için işlem yaptık, yapılırken soruldu paketiniz var mı denildi, o zamanlar 12 aylık paket 1000TL'ydi 1-2 ay kullanmıştım. Senelik paket kullanıyorum dedim. Hat değişti 750TL. Akşama doğru arama yapamadığımı fark ettim, bayi'ye geri gittim paket ne zaman gelir geri diye. Gelmez denildi. Ivır zıvır yalanlar dolanlar. Müdür hanım geldi, adam yerine koyup kaale almadı beni, dalga gecer gibi senelik paketin faturası bile yok tüketici heyetine nasıl gidiceksin, silineceğini senin bilmen gerekirdi denildi. Başka bayii'ye gittim, adam kağıt verdi güzelce tarif ettirdi dilekçeyi yazdım gereken yere fotoğraf attırdı bana, hiç üşenmedi. 3 gün geçti t*****cell arayıp bilgi verdi, 9ay 1800TL'lik paketi hediye ettiler. Umarım ukala müdürün maaşından kesilmiştir.

vodafonda tarifem bitiyordu, değişiklik yapmak istedim. yanımda uygulamasından. paketi seçtim ve bingo 160 ₺ gibi bir paket almıştım bir baktım 400 küsur ₺ lik bir paket kaktırmışlar. hemen müşteri hizmetlerini aradım. sağ olsun bir hanım kız, henüz askıda dedi ama ilgileneceğini söyledi. ertesi gün başka bir hanım kız aradı aldığım paketi iptal edip bana 140 ₺ lık bir paket tanımladı. ilk aradığımda çıkan hanım kızımız beni tekrar arayıp durumumu sordu. kendisine defalarca teşekkür ettim. bazen iyi insanlar çıkıyor karşımıza.

Forum istatistikleri

Konular
130,228
Kullanıcılar
453,427
Son üye
Selamıcukur

Yeni konular

Geri