E planda kablo numarası

rdoygun

Üye
Katılım
16 Mar 2020
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
27
Merhabalar daha önceleride konu hakkında açılmıs baslıklar var ama bana çözüm olmadığı için tekrar açmak zorunda kaldım.Bağlantılarımı numaralarken ana besleme hattıma baglı olanlar L1 L2 L3 N seklinde olsun diğerleride sayfa sayısına göre sayac yapsın istıyorum ama ikisini aynı anda yapamadım yardımcı olcaklara şimdiden tesekkur ederım.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bağlantılar sekmesi altından tanımlama noktalarını yerlestır dıyoruz ayar olarak varsayılan kalabilir.daha sonrasında adlandır dıyoruz bu kısımda sinyal tabanlı numaralandırma altında kesinti noktalarıyla kesilen bağlantılar seçili.
 
Merhaba,
Öncelikle formun bu kısmında da eplan programıyla ilgili sorular sorulduğunu bilmiyordum. Elektrik CAD yazılımlarıyla ilgili yine kontrol kaleminin farklı bir başlığı olan aşağıdaki linkte sorularını sorabilirsin. Daha fazla kişi görecektir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/kategori/elektrik-cad-cam-programları.138/

Sorduğun soruyla iligli olarak "Seçenekler -> Ayarlar -> Projeler -> ilgili proje -> Bağlantılar -> Bağlantı numaralandırma" kısmında "Tanımlayıcı metin" sekmesinden istediğin ayarı yapabilirsin(aslında bu kısım otomatik numuralandırma formatıyla ilgili ayarlar yaptığımız kısım).

Ancak tam istediğin gibi çalışması için projede de işlem yapılması gerekiyor. Örneğin L1, L2, L3 ve N olarak adlandırabilmek için en kolay yöntem potansiyel bağlantı noktası kullanabilirsin. Örnek olarak potansiyel bağlantı noktasına L1 adı verildiğinde tüm hat potansiyel değişmediği sürece bu özellikte olur. Otomatik numaralandırma ile de bu özelliği çekip etikete aktarmak gerekiyor.

Biraz karışık olmuş olabilir ama çok basit değil malesef. Bu özel bir talep oluyor. Programda hazır olan standart numaralandırma formatları dışında bir numaralandırma yapmak istediğinde biraz uğraşmak gerekiyor. Ama sonucunda çok başarılı bir şekilde çalışıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,156
Mesajlar
923,767
Kullanıcılar
451,496
Son üye
haywire1

Yeni konular

Geri
Üst