easyview...?

erkan ayek

Üye
Katılım
27 Eki 2006
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
40
arkadaslar easyview mt506tv dop dvp14ss plc kullanıyorum ve bu ekranda plcden gonderdıgım sınyale gore sayfaya gecıs yaptıramadaım daha acık anlatacak olursam acıl butonuna basılınca ekranda acıl basılı yazdırmak ısdıyorum ve bırde kayan yazıyıda yazdıramadım yardımcı olursanız sevınırım...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
easyview için söylüyorum.
PLC den ekran kontrolü için part>PLC control>add ye gir.
attibune yazan yerden change window u seç.
device tip kısmına PLC den bir word alanı gir.
bu word e atadığın numaralı ekrana geçiş yapabilirsin artık.

kayan yazı için için biraz araştırmam lazım..
buradan bildirirm sana bulunca.
 
easyview da herhangi bir plc bit adresiyle ekran değiştirmek için "direct window" bileşeni de kullanılabilir. Bu yöntemle, belirtilen bit etkin olduğu sürece belirtilen ekran gözükür.

Kayan yazı için ise "alarm bar" bileşeni kullanılır. Öncelikle alarm/event log da istenen yazı tanımlanmalıdır.
 
tesekurler arkadaslar
 
ARKADAŞLAR MT510 SERİSİNDE MACRO YAZMAYA ÇALIŞIYORUM FAKAT OLMUYOR
SİMENSTE FLAN GAYET GÜZEL MAKROLAR YAZIYORUM HERHANGİ BİR YARDIM MENÜSÜ FELANDA YOK DAHA ÖNCE easyviewMT510 DA MACRO YAZAN VARMI?
 
MT500 de "tools" menüsünden "macro" ya girdiğinde rahatlıkla istediğin macroyu yazabilirsin. Ancak hatırlatmakta fayda var. MT500 serisinin macrosu çok gelişmiş komutları içermiyor. Temel işlerini rahatlıkla yapabilirsin.
Bir hatırlatma yazdığın macroyu aktif hale getirmen için "PLC control object" den koşullarını belirleyip aktif hale getirmen gerekiyor.

Macro kullanımı hakkında daha fazla bilgi için ftp://ftp.weintek.com/MT500/ linkinden dökümanlarını indirip detaylı bilgi edinebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,506
Mesajlar
927,441
Kullanıcılar
452,080
Son üye
Mesirmacunubağımlısı45

Yeni konular

Geri
Üst