Üstadlar. Şimdi gaz valfinden kombiye geden memeyi kontrol tıkanıklık yoktu. Bir ustamız yanma odası kapağını aç, çalıştır öyle kontrol et diye öneride bulundu. Açtım yanma odasını, lakin normalde maksimum 5 sn de alev alan kombi 10 sn olmasına rağmen alev almadı. Bende işin içinde gaz olunca açıkçası korktum daha fazla beklemeye. Ancak kombinin yanma odası kapağında bulunan küçük camdan kombi çalışıyor iken yaptığım gözlemde, petekler açık iken alevde dalgalanma olmuyor. Ancak sıcak suyu açınca alev boyunda dikkatli bir şekilde bakıldığında uzama kisama şeklinde dalgalanma oluyor. Zaten kombinin çalışma sesinde de alevin azaldığını hissedebiliyorsunuz. Benim netice itibari ile öğrenmek istediğim. Aklımdan geçen deli sorular şöyle
1-Gaz valfinde sorun var ise neden kalorifer sisteminde çalışıyor iken kombi sorun yaratmıyor? En azından alev boyundan yaptığım gözlemde.
2-Sicak su ihtiyaci anında kombi akan suyun sıcaklığına göre gazı arttirip azaltır mı?. Bu durum sıcak su sensörleri ile ilgili olabilir mi?. Ki Ntc sensörünu değiştirdim. Ayrıca suda dalgalanma mevcut değil.
3-Anakart sıcak suyun derecesini hatalı ölçüyor olabilir mi? Bu durumu anakart üzerinden nasıl kontrol edebiliyor teknik servis?
Tüm bunları şunun için öğrenmek istiyor. Gaz valfini internetten satın aldım. Paketi açınca iade kabul etmiyorlar. Sorun gaz valfinden değil ise boş yere değiştirmeyeyim. Malum ekonomik şartlar dolayısı ile.
Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim