Ecu programlama ile ilgili kaynak

Emiiir

Üye
Katılım
18 Nis 2020
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
23
arkadaşlar ECU programlaması ile kaynak arıyorum ama bulamadım ben bulan veya eğitimi olan varsa paylaşabilirmi çok öğrenemek isityorum
 
ECU derken otomotiv ECU'sundan mı bahsediyorsunuz?
 
Programlamadan kasıt ney peki? arayüz üzerinden özelliklere ve ayarlara müdahale mi etmek yoksa ECU için program mı yazmak?
 
ikisinide yapmak istiyorum

siz eğer biliyorsanız benimle kaynak paylaşır mısınız
 
Eğer yaşınızı doğru yazdıysanız baştan söyleyeyim.."ECU yazılımı" öğren diye sizi kim yönlendirdi ise yanlış yönlendirmiş.Bundan bahseden kişi muhtemelen neden bahsettiğini bilmiyor bile.

ECU denilen şey temel olarak tek tipte üretilen,standartların hakim olduğu,açık kaynak ve en önemlisi müdahaleye açık bir nane değil.Her üretici kendine göre bir yol ve sistem kurup oradan ilerliyor.Hatta içlerinde kullanılan işlemciler bir çeşit çeşit (ARM, AVR, PIC ) ve ECU'yu geçtim CANBUS bile bir çok katmandan ve protokolden oluşuyor.

Bunlara ek olarak birde işin hukuki boyutu var ki burası ayrı bir dünya.Yazılım üzerinde yapılacak bir değişimde ve oynamada ölüme sebebiyet verileceği için ve bundan üretici firma sorumlu olacağı için firmalar alın size ECU yazılımı istediğiniz gibi oynayın demez diyemez.

ECU üzerinde yazlım oynamaları genelde HACK katagorisinde yer alır ve adı üzerinde ilegaldır bunu bir kenara yazın.Buna rağmen piyasada stok yazılımı elde edilip,açılıp,derleyecek bir program var mı ? Ben bilmiyorum duymadım.Hoş olsa hangi biri için olacak?

Yazılım değilde işin donanım tarafı görece daha basit ve daha mantıklı.Piyasada ECU tamir edebilecek elektronikçi oldukça az.Eğer elekronik temeliniz varsa yazılımı ile değil ama tamiri ile uğraşın derim.

Ayrıca sormak isterim. Niçin ECU yazılımı ile uğraşmak istiyorsunuz ve otomotiv paröalarının işleyişine ne kadar hakimsiniz? Mesela yakıt pükürtme zamanlaması ve miktarına müdahale edebilecek kadar termodinamik biliyormusunuz?
 
Hocam yazı şimdi geldi size yazdığım yazıyı dikkate almanıza gerek yok ayriyeten c++,pic,assabmly,Unity,c#,
payhton yazılımları gayet iyi biliyorum ama tecrübeli bir işte çalışmadım ama kendime bilgime çok güveniyorum. Merak benimki,beni kimse bir şekilde yönlendirmedi kendim bir şeyler yapmak istiyorum. Ayriyeten elektrik ve elektronik Motor kontrol Pano montaj elektronik kart tamiri ve arduino gibi elektronik ile ilgili her şeyden gayet güzel anlarım elim den bir usta kadar hızlı iş çıkmasa da ben bir usta kadar iyi iş yaparım. Birde şunu söyleyeyim ! ben kalkıp da başkasının arabasının yazılımını değiştirip başıma ölüm kalım getirmeye hiç niyetim yok,benim amacım dünya ya geldik ot sap olarak gitmemek sadece öğrendiklerim'le kalmak değil üstüne koyabilmek eğer yardımcı olacaksanız teşekkür ederim,ama olmayacaksanız da geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Her'keze teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,438
Mesajlar
926,749
Kullanıcılar
451,990
Son üye
selahattink0c

Yeni konular

Geri
Üst