Merhabalar,
Ben Ege Meslek Yüksekokulu Makine programına bu eylül ayında kaydoldum. MYO'ya gitmeden evvel Mesleki Eğitim Merkezine gidip oradan çırak olarak bir meslek dalında ustalaşmayı ve mesleğimi elime almayı, bir an önce sektöre atılıp çalışmayı düşünüyordum. Liseden yeni mezun oldum, 17 yaşındayım. Üniversite sınavına girip Ege Meslek Yüksekokulu tutunca orayı yazayım, deneyeyim, en kötü beğenmezsem kaydımı siler Mesem'e geçiş yapıp çıraklıktan yetişmeye başlarım dedim. İzmir'de yaşıyorum. Sayısal alana ve derslere pek ilgim artık kalmadı maalesef ve MYO pratiklikten çok teorik eğitim veriyormuş. Yani baya baya meslek öğretmiyorlar aslında, önermemişlerdi MYO gitmemi zaten. Şu an kaydımı sildirim Mesleki eğitim merkezine geçmeyi düşünüyorum. Orası da benim için sanırım lise mezunu olduğumdan 2 sene sürecek. Siz ne tavsiye edersiniz? Herhangi bir kaybım olmuyor şu anda MYO'dan kaydımı sildirirsem. Gerçekten sayısal derslerle artık uğraşmak istemiyorum. Meslek edindirmeyen bir kurumda da oyalanmak istemem, sanırım MYO'lar diploma dışında insana hiçbir şey kazandırmıyormuş gerçekten.
Saygılar

Yanlis yapiyorsun. Hayatimizda 2 sene cok buyuk bir kayip degil. Heleki egitim icin.

Ben laf olsun sirf sinif gecmek icin okuyacagim dersen o zaman okuma. Ama bir seyler ogrenmek istiyorsan okumalisin.

Kesinlikle faydasini gorursun. Fakat dedigim gibi. Dersleri gecmek icin degil anlamak icin calisacaksan.

Dostum ben de şu an Ege Myo Elektrik bölümü 2. sınıf öğrencisiyim ve biraz geç olsa farkettim ki anlayarak ilerlersen farklı kaynaklardan da öğrenerek dersleri takip edersen bölüm sana gerçekten çok şey katıyor ve gittikçe sevmeye başlıyorsun. Bunlar ne işime yarayacak deme anladıkça sen de göreceksin gerçekten değerli bilgiler olduğunu.

Merhaba karar en sonunda senindir ama bir öneride bulunayım. kendi bölüm derslerinden sonrası ile ilgilenmek istemiyorsundur ne işe yarayacak diyorsundur. Düşüncen doğru sanayide çalışırsan bir işe yaramaz çok para kazanmak için ileride bir iş yeri açmak falan isteye bilirsin o zaman ihtiyacın olacak.önerim şu Kendi bölüm derslerine gir diğer günleri ise bir işyerine gir haftanın 2 3 günü çalış boş zamanın oldu bazı ek dersler almaya çalış işletme,ön muhasebe ,kalite,pazarlam ,verililik, kobi eğitimi vb dersler olur da bir iş yeri açıp yönetmek istersen temelin olur. kendi derslerini de yoksa bu dersler farklı bölümlerin hocaları ile konuş dersler gir hocalar genede sorun yartmaz isen izin verir bu dersleri temel düzeyde de almalısın yoksa ben gibi sonradan iş yerin de öğrenirsin daha sonra kendi işin açınca zara ederek öğreniyorsun.
Üniversite meslek öğreniecek yer değildir sadece temeli oluştursun meslek çalışarak elin iş değince öğrenirsin. Arkadaş çevresi edinmeye çalış farklı kafa yapılarında ve farklı şehirlerden bir cok kişi vardır o kişilerin nasıl düşündüklerin anlamaya çalış.

Forum istatistikleri

Konular
129,788
Kullanıcılar
452,573
Son üye
.......

Yeni konular

Geri