Ekran kartinin fani donmuyor

Arkadaslar dun Ekran.kartini fani ses yapiyordu bugun gittim fan aldim fan hic calismiyor :( autputlara bakiyorum 12v var ama fan calismiyor fanin bozuk olmas bi ihtimalde bu.macunla alaksi olurrmu macunu sildim kendim tekrar surdum macun biraz tasmalar oldu ilk basta sildigim macun gri renkti benim surdugum beyaz renk yardim edin ya kafayi yicem ya karti duvara carpcam :)

Macun sogutucu ile kart arasinda ısı transferini saglar, fan ile ilgisi yoktur. Eski fani dene o calisiyorsa yeni aldigin fanda sıkıntı vardir. Birde yeni aldigin fan ana kart ile uyumlumu kontrol et.

Fanın voltajını, soketini kontrol et (syh krmz kablo yerleri ayn mı) eski yeni, fanı elle itttir sıkışma var mı rahat dönüyor mu,

Arkadaslar fan normalde dönüyor test ettim ama kart üzerinden bağladığımda sokete 12 V verdiğimde kart kıse devreye düsüşor sema olmadanda devreyi nasıl takip etcem bilmiyorum

Ekrana görüntü geliyor fakat fan dönmüyor arkadaşlar dediğim gibi fanı bağlayınca kısa devreye düsüyo karta hiç bi müdahalade bulunmadım fanı söktüm yeni fanı taktım birde macunu yeniledim ancak macun biraz tasmıstı internette bazı sitelerde macun tasarsa kısa devre yapabilir diyo yazıyor yalıtkan değilmidir bu macun ?

Bu fan kablosu 2 uçlumu 3 uçlumu ,

Bazı fanlar 3 uçlu olup devir bilgisinide geri bilgi olarak iletiyor. sizin fanınızda bu devir kablosu yeri değişik olup çalışmıyor olabilir.

Sn.Serkan_48'e tamamıyle de katılıyorum.Piyasadaki tüm elektronikçilerde satılan fanların aşağı yukarı da %99'u 3 uçlu olup,kırmızı,siyah ve sarı renkteki kablolar vardır üzerlerinde.Siz 12 volt dc. Ekran kartının fan besleme soketinden bunu çalıştırırken sadece kırmızı (+) ve siyah (-) kablolara irtibatı sağlayacaksınız.Örneğin sarı-siyah arasına bağlarsanız bu fan bozulmaz ancak hiç çalışmaz.Çünkü sarı uç denetim (Termostatik bir devir kontrolü için) özel bir uç konumundadır bu fanlarda.yani bu ucu hiç kullanmayacak,boşta bırakacaksınız.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Hayır arkadaşlar eski fanda yeni fanda 2 kablolu zaten kartın üzerinde çiftli soket var 3lü kabloyu takmam zor

Ekran kartı fanınızı anakartda olan sokete mi takıyorsunuz yoksa ekran kartı üzerinde yeri var mı ? Şunuda söyleyeyim uyumsuzda olabiliyor fanlar.

Dostum merhaba...

Bu sıvı ısı iletim macunu ince bir katman şeklinde sürülmeli. Normalde iletken olmaması gerekiyor ancak bazı adi marka yada adı sanı bilinmeyen malzemeler iletken olabiliyor nedeni ise bu ısı iletim macununun içinde kurşun aluminyum v.b. maddelerin olması olasıdır.

Sizin yapmanız gereken kartı sökün soğutucuyu sökün bu iletkeni aseton yada alkol türü inceltici ile ince bir fırça ile güzelce temizleyin. Sonrasında basınçlı hava yoksa fön makinası ile iyice kurumasını sağlayın. Daha sonra bu veya kaliteli bir iletim macununu dışarı taşmayacak şekilde sürüp soğutucuyu takın.

Fanınızı monte edip deneyin. Ancak bu madde yüzünden kısa devre olup biyerleri umarım yakmamıştır. Eğer yine çalışmaz ise fanlarınıza dışarıdan voltaj verin. çalışıp çalışmadığından emin olun. Daha sonra bir ölçü aleti avometre ile Ekran kartınızın fan çıkış soketinde voltaj ölçümü yapın. Voltaj yok ise sorun kartınızdadır. Voltaj var ama fan dönmüyor ise fanda sorun vardır.

Yardımcı bilgi !!!! bence böyle bir sorunu ekran kartınız çalışıyor ise çok sorun etmeyin. Fanın soketini söküp bir bağlantı ile pc power soketlerinden boşta olan bir tanesine bağlantı yapıp soğutma işlemine devam edebilirsiniz. Sorunsuz kullanıma devam edebilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri