Electrolux esl 6124 bulaşık makinesi suyu ısıtmıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rsimsek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rsimsek

Profesyonel Üye
Merhabalar arkadaşlar,

Epeyce yaşlı, ikinci ekonomik dönemini tamamlamak üzere olan , Electrolux esl 6124 ankastre bulaşık makinemiz, bir süredir soğuk yıkama yapıyor. Bu durumda yıkama sonunda öterek yıkamanın bittiğinin de sinyalini vermiyor. Kapağını açınca tüm ışıkları yanık halde yıkamanın sonlandığı anlaşılıyor.
Alt tarafından rezistansın soket kablosunu söküp diyot/kısa devre kademesinde ölçtüğümde rezistansın sağlam olduğunu tespit ettim. Yerine yerleştirip o şekilde çalıştırdım yine soğuk suyla yıkadı. Aklıma röle, ptc/ntc arızası gibi geldi ama onlara bakamadım. Tezgah altından çıkartıp sökmek de zor. Kartın söketleri çok deforme olmuş söksem tekrar yerine takmak da mümkün görünmüyor. O yüzden röleyi de ölçemedim.:confused:

Bir önerisi olan var mı?

Rezistans kablolarına bir ilave ile ölçü aleti bağlayıp çalışma anında besleme gerilimi geliyor mu yoksa bir çok giden memnun ki yerinden çok seneler geçti dönen yok seferinden modunda mı tespit edilebilir .

@Under Ground ustam, konu hakkında genel harici özel bir tecrübem olmasa da, kartını sökebilseydim daha isabetli teşhis yapabilirdim. Soketleri sökersem tekrar yerlerine takılabileceklerini pek sanmıyorum. Üstüne üstlük kabloları da ucu ucuna. :confused:

Karta ulaşıp elden gözden geçir, belki soket temassizligindan belki de karta su kaçtı bi yerleti oksitledi ya da role pes etti eritti kendini.

Elektrik elektronik bilen adamsın, acemi işi bilmezler gibi yapma 🙄🤷🏻‍♂️😀 böyle gelme bize

@Under Ground ustam, konu hakkında genel harici özel bir tecrübem olmasa da, kartını sökebilseydim daha isabetli teşhis yapabilirdim. Soketleri sökersem tekrar yerlerine takılabileceklerini pek sanmıyorum. Üstüne üstlük kabloları da ucu ucuna. :confused:
Karta ulaşmam zor diyorsun. Yoksa yapılması gereken işlem kart ve eleman kontrolü. Yoksa yaptığım tavsiye kıç çebi penseli mahalle elektrikçisi uygulaması :)

Karta ulaşıp elden gözden geçir, belki soket temassizligindan belki de karta su kaçtı bi yerleti oksitledi ya da role pes etti eritti kendini.

Elektrik elektronik bilen adamsın, acemi işi bilmezler gibi yapma 🙄🤷🏻‍♂️😀 böyle gelme bize
Ustam doru diyorsun da mazeretim var işte, asabiyiiim beeen.;)
Şu soket sorunu. Hayatında iki tane bulaşık makinesi görmüş birine göre çok daha fazlasıyla haşır-neşir olan ustalarımızın nokta atışı tavsiyeleri olur diye bekledim.

Ustam doru diyorsun da mazeretim var işte, asabiyiiim beeen.;)
Şu soket sorunu. Hayatında iki tane bulaşık makinesi görmüş birine göre çok daha fazlasıyla haşır-neşir olan ustalarımızın nokta atışı tavsiyeleri olur diye bekledim.
Dert değil yanlış takılmasın diye çıkıntı pinler var farkli anahtar gibi. Seneler önce bahsetmiştim yine ya bulaşık yada çamaşır makinesi kartları konusunda.

Fişi cektiysen kapağın çevresindeki vidalara giriş, mazereti görmezden geliyoruz. 20 olmadı 30 dk ya resimleri bekliyoruz. 😂👏 Hadi marş marş

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
133,420
Kullanıcılar
459,398
Son üye
fmec

Yeni konular

Geri