ELEKTRİK MOTORU HK

kemalk27

Üye
Katılım
26 Mar 2010
Mesajlar
10
Puanları
1
KÜÇÜK BİR ELEKTRİK MOTORUNUN (tEYP MOTORU GİBİ) UCUNA L ŞEKLİNDE BİR TAHTA MONTE ETTİM. BU MOTORUN UCUNDAKİ TAHTANIN ÜÇ TUR ATMASINI İSTİYORUM. BUNU SAĞLAYACAK BİR ELEKTRİK VEYA ELEKTRONİK DEVRE VEYA PARÇA VAR MI? BUNU NASIL YAPACAĞIM. TEŞEKKÜRLER
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kemalk kardeş ne yapmak istediğini açık olarak belirtirsen yardımcı olmaya çalışırız
 
Bir öğrencimin projesi var. Kravat bağlama makinası. Makinayı çalıştıran oyuncak arabalardan çıkan küçük bir elektrik motoru. Bu motorun dönen milinin ucunda bir l şeklinde tahta var. Biz bu tahtanın 3 tur atmasını istiyoruzi ancak elektrik motorunu çalıştırıca çok hızlı dönüyorr mili. Her zaman 3. Turda durduramıyoruz tahtayı. Istiyoruz ki bu motorun milinin ucundaki tahta 3 tur dönsün sadece. Bunu sağlamak için ne yapmalıyız. Bu projeyle öğrenci yarışmaya katılacak. Bu bizim aşmamız gereken bir sorun. Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
bu sistemi yapabilmeniz için daha düşük devirli bir motor kullanmanız gerekir. ya da elinizdeki motora dişli sistemi ilave ederek düşük devir elde etmeniz gerekir.
 
bence burda step motoru kullanılırsa sorun çözülür diye düşünüyorum
 
o motor uygun değil istediğiniz projeye. Step motor olması lazım kullanacağınız motorun. Step motorla birliktede pic li sürücü devresi yapmanız gerekecektir.
 
Arkadaşların da söylediği gibi ya hızı dişli gruplarıyla azaltılmış bir motor kullanacaksınız(oyuncak arabalarda bulunabiliyor), ya da step motor. Step motorla istediğiniz hızda döndürüp tam istediğiniz pozisyonda durdurma şansınız var. Hurda bir fax ya da printerda küçük boyda step motor bulunur. Bunu sürmek için pic(ya da atmel vs.) mikrodenetleyici ve uln2003 kullanılabilir. Picle uğraşmak istemiyorsanız, örneğin 555 ve 4017 entegrelerle kurulacak bir devreylede de step motor sürülebilir.
 
kemalk arkadaşım projeniz çok güzel basit fakat maliyetli olacak galiba motor olarak araba silecek motoru 12v dc tavsiye edebilirim tur sayısınıda 1 adet sensör ve 3 adet küçük röle ile halledebilirsin
kolay gelsin
 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz motoru ve devreler hazır satılıyor mu? Satılıyorsa nerden bulabilirim? Cahilliğimi mazur görün, hiç ama hiç eletrik ve elektronik bilgim yok. çok teşekkür ederim!
 
estağfurullah kardeş bunları motor hariç otomasyon işleri yapan elektrikçilerde bulabilirsin motoruda oto elektikçide temin edebilirsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…