Elektrİkle İlgİlİ herhangİ bİr ekİpmanda ÇaliŞirken 2 kere dÜŞÜn !!!!!!

SGoral

Üye
Katılım
25 Eki 2007
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar dün fabrikada hiç düşünemeyeceğim bi olay ile karşılaştım.Şalt odasında (enerji datım merkezi) 2 bıçaklı sigortasınının attığını tespit ettik.tabi buraya kadar herşey normal daha sonra yenileriyle değiştirirken 1. sini taktık herşey normal 2. sini takarken büyük bi ark oluştu bir patlama bir alev topu gözümün önünde alaha çok şükür kazasız atlattık yüzüme falan bir şey olmadı.daha sonra neden ark oluştu diye baktık ki ark oluşan fazın gittiği kontaktör çekiliymiş yani yapışık kalmış takar takmaz olay ceyran etti.Arkadaşlar çok dikkatli olmak gerekiyo elektirik şakaya gelmez çok eminde olsanız işe başlamadan kontrollerinizi kesinlikle yapın.herşey ilk önce kendiniz için iş bi şekilde hallolur.
 
geçmiş olsun bıçaklı sigortalar ile yaşanan tecrübeleri arkadaşlar mesleki tecrübe bölümüne eklemişler. o kısımdada buna benzer olaylar var. dikkat etmek lazım.
 
o kısımdaki ben oluyom galiba:)
Hocam geçmiş olsun.Onu yaşayan bilir.benim bara izolatörlerim de kırıldı.sağa sola parçaları fırladı.yalnız çalışıyordum bir de.her yer duman.Sanırım arkadaşım verilmiş sadakan falan kalmadı hepsi bu olayda harcandı :) büyük geçmiş olsun.O çıkan alev topu da baya yakıyor.Benim kirpiklerim yandı dabaşka bir arkadaşımın yüzü yanmıştı .4 -5 ay oluyor hala izi var.
 
hiç sevmiyorum bıçaklı sigortayı uğraşması bi dert takması bir dert
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,755
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst