Elektrikçilerin Maaşları Neden Düşük?

Gozle gorulur elle tutulur yani kalmayan bir meslek haline geldi altin bilezikten cikip gümüş tel oldu... ah ah elektrikciligi birakip ticaret e gireyim diorum yeterli nakit yok sonrada en iyi is bildigin is diyorum devam ediyorum yeni yetmeler hak getire usta adam ustayim diosa teorik vilgiyle degil cocukluktan cirakliktan yetismis uygulamali bilgiyle cikacak piyasaya.... gerisi fasa fiso arkadas

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
konuya kendi açımdan yorum yapıcam.
liseden çık sonra üniversite sınavında çok çok yüksek puan al sonra zar zor üniversiteyi bitir (tabiki bitirince bilgi seviyen sıfır). sonra git asgari sayılabilecek bir ücretle çalış. yıllarca tecrübe edinmeye çalış hayatın öğrenci gibi geçsin. işte belli bir işin olmasın sürekli kendini geliştirme zorunda kal. kafa yor bedenini yor.

yok kardeşim sakın aklı olan elektrik / elektronik / elektrik elektronik mühendisliği filan okumasın. ya bu kadar yorulmaya ne gerek vardı ki giderdim 2 yıllık bankacılık okurdum sıcacık mis gibi 1500liramıda alırdım yeterdi bana. bu kadar yılları veripte okumanın yorulmanın ne gereği vardı ?
mühendislik miş adı mühendislik gidipte yeni mühendis olarak iş ararsanız tecrübesiz 12-13 yaşındaki çocuğa yapılan muameleden farklı bir muamele görmessiniz. ki bende olsam aynısını yapardım sen sıfır bilgiyle gidipte mühendisim diyosun adam ne yapsın.


konuyu hortlatmış olmayalım ama yok kardeşim sakın aklı olan elektrik / elektronik / elektrik elektronik mühendisliği filan okumasın demişsin hangi kafayla yazdın bunu mühendis olup aç mı kaldın çok iyi plc programlayabiliyosan otomatik kumanda ve otomasyonu iyi biliyosan makine üreten bir firmaya makine panolarının dizaynını yapabilcek yürek varsa 2500 maaşla işe sokalım seni ;)
makineler nerdeyse aynı dizaynını yapıp çizimini saklarsın ondan sonrası kebap :D
bişey bilmiyosan mesleğe pislik atma bizim işimiz çok iyi hee sadece tesisat yaparım diyosan kusura bakmada 1 sene inşaatta çalışan usta oluyo zaten ben 3 senedir kumanda plc ile uğraşıyorum hala profum diyemiyorum aynı zamanda tekniker adayıyım
 
1988'den buyana mesleğin içindeyim, 17 yıllıkta Mühendisim iyi ki Elektrik Mühendisi olmuşum. Allah'a çok şükür işimden de, mesleğimden de, maaşımdan da çok memnunum. O yüzden genellemeler yapmayın herkes kendi adına konuşsun.
Elektrikçilik çıraklık seviyesinde herkesin el attığı bir meslek olduğundan özellikle çıraklık ve kalfalık seviyelerinde çalışanların maaşlarında sıkıntı oluyor bu benim gözlemim. Ancak kendini ispat etmiş becerikli, zeki, bilgili teknisyenlerinde iyi maaşlara çalıştığını gördüm. Ne demiş atalarımız "İş bilenin, kılıç kuşananın."
 
Şu 2 şeyi bilen kimsenin herhangi bir meslek grubunda iyi para kazanamayacağını sanmam.

1) kuvvetli insan ilişkileri
2) güçlü bir teknik bilgi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,793
Mesajlar
920,550
Kullanıcılar
450,879
Son üye
arifardaozdemir

Yeni konular

Geri
Üst