Elektrikçiliğe Sıfırdan Başlama ve Resimli Uygulama

Güzel konu güzel bilgiler
 
arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz 3 normal kat +asma ve zemin +bodrum katlarda tali var her bölüm bağımsız 3 faz sayaç toplam 5 adet tali ve ana panoda kaçak akım var 2.kata ait ana panodaki kaçak akım atıyor katta ve tali panoda sorun yok çözemiyorun

1-Elektrik tesisatında oluşmuş bir kaçak olabilir. Bu durumda sizin daireniz de veya bina içinde başka bir dairede olabilir.Lutfen kontrol ediniz.

2-Kaçak akım rölesi arıza yapmış olabilir. Bu durum da röle değiştirilmelidir.Bozulma sebebi yüksek akım olabilir.

Umarım bu bilgiler işinize yarar.

Saygılarımla

NOT: Sorunu hallettıgınız zaman bızımle paylaşır mısınız sorunun ve olduğunu ve nasıl bır cozum bulduğunuzu. Sımdıden teşekkürler...
 
Arkadaşlar, ben AÖF Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı bölümünde kayıtlıyım.Elektriği seviyorum ve cidden öğrenmek istiyorum.Biliyorum belki diyeceksiniz ki uzaktan elektrik mi öğrenilir.yada cevremde duydugum bir çok eleştiriyi sizlerden de duyacagım.Sonuna Kadar Haklı Olabilirsinizde. Ama Memur oldugum için bu bölüme kayıt yaptırdım.aşağıda alacagımız dersleri yazdım.Ben Sadece Ders Geçmek yada Sınıf Geçip Mezun olmaktan çok,Bu işi Öğrenmek istiyorum.Çunku dersler bir şekilde geçiliyor.Eğer yardımcı olursanız Çok sevinirim.nasıl bir yol izlemeliyim. şimdiden tskler.
1. Yarıyıl DersleriDERS KODU
DERS ADI


EİD101U
DEVRE ANALİZİ
EİD105U
GELENEKSEL ENERJİ KAYNAKLARI
İNG101U
İNGİLİZCE I
MAT105U
MATEMATİK I
TEK101U
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ I
BİL101U
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I
2. Yarıyıl DersleriDERS KODU
DERS ADI




EİD104U
ELEKTRİK TESİSAT PLANLARI

EİD102U
ENERJİ YÖNETİMİ VE POLİTİKALARI




İNG102U
İNGİLİZCE II

MAT106U
MATEMATİK II

TEK102U
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ II

BİL102U
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II

EİD106U
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI

3. Yarıyıl DersleriDERS KODU
DERS ADI

TAR201U
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I

EİD211U
ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ

EİD201U
ELEKTRİK MAKİNALARI

EİD203U
ENERJİ ANALİZİ

EİD205U
ENERJİ TASARRUFU

EİD207U
GÜÇ SİSTEMLERİ ANALİZİ

EİD209U
SANAYİDE ENERJİ EKONOMİSİ

TÜR201U
TÜRK DİLİ I

4. Yarıyıl DersleriDERS KODU
DERS ADI
TAR202U
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II
EİD202U
ELEKTRİK BAKIM, ARIZA BULMA VE GÜVENLİK
EİD208U
ELEKTRİK ENERJİSİ İLETİMİ VE DAĞITIMI
EİD204U
ELEKTROMEKANİK KUMANDA SİSTEMLERİ
EİD206U
ENERJİ VE ÇEVRE
EİD210U
ISITMA HAVALANDIRMA VE KLİMA SİSTEMLERİNDE ENERJİ EKONOMİSİ
TÜR202U
TÜRK DİLİ II



Eskişehir de zorunlu uygulama dersleri
· Devre Analizi Laboratuarı
· Atölye Çalışması I
· Atölye Çalışması II
 
bir panoda 7 priz linyesi var. Bu linyelere bağlı 4 er adetten prizler var. Toplam 28 priz bulunmaktadır. Bazı prizler yanyana ama buattan indirlimiş. Buradaki priz sortisi sayısı 7 mi yoksa 28 mi bana net cevap verebilir misiniz. Priz sorti sayısı 28 ise panodan gelen linye hesabı nasıl yapılacak. Şimdiden teşekkür ederim.
 
arkadaş milleti nasıl yanlış bilgilendiriyorsun!!! birincisi ve en önemlisi projesiz iş yapılmaz. (eğer ben iyi bir ustayım diyeceksen projesiz iş yapmayacaksın, yaptırmayacaksın.) ikincisi şeritler betona kesinlikle gömülmez, betonun içindeki demire sabitlenir. bazı yerlerde kaynakla, bazı yerlerde özel demir-lama bağlantı klemensleriyle, en kötü ihtimalle (çok çok zorda kalırsanız ve mecbursanız) bağ teli ile demire iyice yapışacak gibi.
bunun yanında senin kuracağın topraklama sisteminin çeşidine göre uç bırakırsın. bu da en baştaki yere geliyor, projeye bakman gereklidir. TN sistemde farklı yaparsın, NTN sistemde farklı yaparsın başka sistemde başka yaparsın.

SİZ SİZ OLUN PROJESİZ İŞ YAPMAYIN...
 
teşekkürler verdiğiniz bilgiler için çok farklı bilgiler çıkmış toparlanması lazım. bu işe yeni başlıyanlar nereden başlamalı sizce
 
Ustalarım elinizde tavan boruları döşenirken çekilen video var mı? Varsa paylaşırsanız memnun olurum. Nette araştırdım da tam istediğim videoyu bulamadım. Hayırlı akşamlar...
 
Ustalarım elinizde tavan boruları döşenirken çekilen video var mı? Varsa paylaşırsanız memnun olurum. Nette araştırdım da tam istediğim videoyu bulamadım. Hayırlı akşamlar...

Bunun videosuna ne gerek var ki! neyi merak ediyorsunuz? Tabliye kat betonunda üst üste paralel iki düzlemde çesan demir vardır bu iki çesan demir katmanı arasında da belirli aralıklarla ters u şekline benzer sehba tabiri edilen demirler konur, elektrikçi borusunu bu iki demir ekseni arasına atar yani sehbanın bulunduğu alan içinde elektrik boruları atılır borular beton basılırken kaymaması buatlardan çıkmaması çesan demirlerine bağ teli ile bağlanır.
 
Son düzenleme:
Bunun videosuna ne gerek var ki! neyi merak ediyorsunuz? Tabliye kat betonunda üst üste paralel iki düzlemde çesan demir vardır bu iki çesan demir katmanı arasında da belirli aralıklarla ters u şekline benzer sehba tabiri edilen demirler konur, elektrikçi borusunu bu iki demir ekseni arasına atar yani sehbanın bulunduğu alan içinde elektrik boruları atılır borular beton basılırken kaymaması buatlardan çıkmaması çesan demirlerine bağ teli ile bağlanır.- - - Updated - - -Bunun videosuna ne gerek var ki! neyi merak ediyorsunuz? Tabliye kat betonunda üst üste paralel iki düzlemde çesan demir vardır bu iki çesan demir katmanı arasında da belirli aralıklarla ters u şekline benzer sehba tabiri edilen demirler konur, elektrikçi borusunu bu iki demir ekseni arasına atar yani sehbanın bulunduğu alan içinde elektrik boruları atılır borular beton basılırken kaymaması buatlardan çıkmaması çesan demirlerine bağ teli ile bağlanır.
Cevabın için teşekkürler ustam. Boruları u biçimine benzeyen demirlerin ucuna bağlasak daha sağlıklı olmaz mı? Dediğiniz şekilde cesan demirine bağlarsak boru biraz yüksekte kalmaz mı?
 
Boru alt düzlemdeki çesan üzerine atılır çünkü üst düzlemdeki çesan altına bağlarsanız sarkar çok sık bağ atmak ise mümkün değildir. Biz bazı uygulamalarımızda borulamayı alt düzlem çesanın da altından yaptığımız olmuştur yani pas payı seviyesinde, bunu yapmamızın nedeni tıkanıklık çıktığında betonu kırarak boruya ulaşıp tıkanıklığı gidermek içindir. Bu metodla epey bir tıkanıklığı açmışızdır. Doğru uygulama ilk anlattığım şekildedir boru sağlam olmalıdır ve duvardan tavana çıkışlar geniş açılı yapılmalıdır biraz fazla boru gider ama bu önemlidir ne kadar dik açıdan çıkarsanız borunun kırılma riski o denli artar.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,166
Mesajlar
933,928
Kullanıcılar
453,293
Son üye
ozgwcelik

Yeni konular

Geri
Üst