Arkadaşlar bu tarz bir çok deneme gördüm inceledim .(Tabi uygulama ya da deneme şansım olmadı) Fakat günümüz şartlarında bu tarz devri daim niteliğinde bir makina yapmak olanaksız.
Uzun araştırma süreçlerinden sonra ancak sonsuz enerjinin güneşle elde edilebileceği kanısına vardım. Sonsuz derken aslında kastım şu güneş yok olursa dünyada yok olacağı için en azından insanlığın sonuna dek bir enerji kaynağı olacağı için sonsuz kelimesini kullanmakta bir sakınca görmüyorum. Bu tarz denemeler ve araştırmalar yapmaktansa güneşten ya da dolaylı yollardan (Rüzgar, Dalga enerjisi, Hidro enerji,...güneş enerjisi sonucudur hepsi) daha verimli enerji ekde etme yöntemlerini denemeli ve araştırmalıyız.
Günümüzde malesef verimi %25 i geçmeyen bir güneş paneli birimfiyat olarak çok yüksek seviyelerde, Biz en azından bu verimi %50 gibi bir rakama çıkarmış olsak ve maliyeti de yarıya düşürmüş olsak bence büyük bir buluş sayılabilecek mertebede önemli olur kanaatindeyim,
Bırakalım artık şu "yumurtamı tavuktan, tavukmu yumurtadan çıkar" muhabbetlerini ve gerçekçi olalım, Bu konuları sadece biz değil dünya çapında ne adamlar araştırıyor.
Buluş yapmak bir yana, günümüzde bulunan teknolojileri geliştirmek dahi bence büyük bir adımdır.
Şahsi görüşüm olarakta kanım şudur, Geleceğin temiz enerji kaynağı ancak güneş olabilir ve bunun yanında Hidrojen üzerinde yapılan araştırmaların gelişmesi durumunda (Hidrojen bombasını meydana getiren reaksiyon kontrol altına alınabilinirse) bunun yolu ancak kendi güneşimizi yapmaktan geçer (Tabi çok küçük ölçekli) geleceğe yön verecek olan madde hidrojendir.
Tabi bunlar benim araştımalarım sonucunda varmış olduğum kanılar, katılırsınız veya katılmassınız bu size kalmış. (Kontrol edilemeyen enerji, enerji değildir)
Araştırınız
Rüzgar , nasıl oluşur, nasıl enerji elde edilir, verim nedir? (Sun tower)
http://www.youtube.com/watch?v=Bl7DFwp1jUI
http://www.youtube.com/watch?v=hqYLcM5C8C8&feature=related
(Biz elimizdeki rüzgarı değerlendiremez iken adamlar suni rüzgar oluşturmanın yollarını arıyorlar
)
Termo pil (Seebeck etkisi, Stirling Motor, Peltier etkisi),...
Güneş pilleri, fotovoltaik,...
Enerji depolama yöntemleri Yakıt pilleri, sıkıştırılmış hava,...vs
Daha neler neler var araştırınca, sadece aklıma hemen gelen bunlar
İyi paylaşımlar