elektrik üretmek

e işte kayıplardan kastımız zaten o + 1 voltu elde edememe konusunda ya zaten.

zaferulanzafer ' Alıntı:
alabileceğin en buyuk guc 1 kw tır. Oda ideal bir dunya olduğunu varsayarak(öyle bir dünya yok).Temel kural "giren her zaman cıkana eşittir". giren 1 kw =cıkan (atıyorum)0.85 kw lık guc+surtunme+ısı.
bakınız arkadaşımız da burada ondan bahsetmiş.
Ama siz yine de uğraşın,sonsuz güç kaynağını bulamasanız da belki başka bir buluşa ya da yüksek verimlilikli bir sisteme imzanızı atarsınız kim bilir?
BKZ:Mesajlarımın altındaki imzam ;)
 
Benim söylemek istediğimde ideal bir dünyayı bırak uyduruk bir motor uyduruk bir soğutma pervanesi var uyduruk dinamolar uyduruk bir mekanizma kayıpları hesablanmamış bakır aliminyum ve bulunabilen bağlantı malzemeleri ve sonuç 1.5 volt ilave ettiğinde pil bitene kadar kendini amorti etmesi. Yani hiçbirşey planlı düzenli değil fakat 1 kw motor sabahtan akşama döndürülebiliyor.
Yoksa 1 kw güç ile en fazla 0,85 - 0,90 güç elde edilebilir kalıplaşmış bilgisini bende biliyorum. (ispat edilmedikçe ne kadar doğrudur bişey diyemem)
 
Transistor, kondansator, bobin bunların kombinasyonlarıyla momentle yada enerji donuşumleriyle
sahip olduğumuz teknolojiyle giren enerjiden daha fazlasını alamayız.Erke donergeci gibi yalan olur.
Ha nano teknoloji ,kuantum fiziğindeki yeni buluslar, böyle seylerin ısığında belki (buna da inanmıyoru ama) dediğin seyler olabilir "ykara". ama bir motorun ucuna baska bir dinamo bağla onlarıda baska bir
seye ve araya pil ekle. Bunun gibi seylere bu olmaz. Fantazi yapmış olursun.
 
Arkadaşlar herkes fikirlerini beyan ediyor herkesin kendine ait değişik fikirleri var ve buna saygı duyuyorum bende lise yıllarında şebekeden besleyeceğim 1kw bir motoru 6-7 kw lıkbir jenaratöre adepte edip 3 kuruş tedaşa para verip daha fazla enerji kullanmaktı düz mantık doğru ama harcanan gücün daha fazlasını alamamak kötü hayal olarak kaldı ama insan oğlunun bunu bir gün başaracağından eminim.
Ben şimdide şarzlı motorsikletlerin deşarz olayını uzatmanın yollarını arıyorum düz mantık olarak yolların inişli çıkışlı olduğunu düşünürsek motorun elektriğini kestiğimizde (rampa inerken)küçük bir mekanizma ve dinamo sayasinde aküyü tekrar şarza geçirebiliriz,ve 50 km giden bir aküyü 60-70 km ye çıkarabiliriz diye düşünüyorum. ;)
 
küçük bir mekanizma ve dinamo sayasinde aküyü tekrar şarza geçirebiliriz

Böyle bir mekanızma gereklimi acaba? Çünkü bunlarda kullanılan motor aynı zamanda generatör olarakta çalışıyor olabilmesi lazım. (Brushless, Fırçasız Dc motor)

iyi paylaşımlar
 
Bu yöntemleri getirisi götürüsünden az olur diyerek kabul etmiyoruz ama acaba bu sistemleri denedikten sonramı bu kanıya vardık? Yoksa birileri dedi diyemi inanmıyoruz. Mesela redüktör ile mekanik bir hareket 20 -30 kat daha hızlısına çevirebiliyorsa bu pervanelerin dönüş hızları başka ekipmanlarla yükseltilemezmi?Ve ya bu motorla yükseğe çıkarılan sıvı bu pervanelere hızlı bir düşüş yaparak hızları artırılamazmı? Bir örnek okumuştum bir yerde; şu oyuncak arabalarda arabayı 30 cm sürükledikten sonra 3-4 m giden modeller var( Geri çekip bırakıldığında ileri fırlayanlardan bahsetmiyorum).Ağır bir silindir var bu arabaların içinde. Mekanik dönme hareketinin bağlı olduğu pime paralel olarak bağlanan bu ağır silindir sayesinde dönüşü uzunca bir süre devamlı kılan arabalar. Ve şu eski duvar saatleri.. Bir kere sağa-sola hareket ettirdikten sonra uzun bir süre bu hareketi yapan saatler?
 
barbaroselektrik arkadaşım. İyi düşünüyorsun fakat bu sistem hibrit motorlu araçlarda kullanılıyor. Araç belli bir hıza çıktıktan sonra ve aküler şarj oluyor. Arabanın kalkışlarında elk. motoru yardımcı oluyor. Böylece % 30 tasarruf sağlanıyor.
 
Arkadaşlar bu tarz bir çok deneme gördüm inceledim .(Tabi uygulama ya da deneme şansım olmadı) Fakat günümüz şartlarında bu tarz devri daim niteliğinde bir makina yapmak olanaksız.

Uzun araştırma süreçlerinden sonra ancak sonsuz enerjinin güneşle elde edilebileceği kanısına vardım. Sonsuz derken aslında kastım şu güneş yok olursa dünyada yok olacağı için en azından insanlığın sonuna dek bir enerji kaynağı olacağı için sonsuz kelimesini kullanmakta bir sakınca görmüyorum. Bu tarz denemeler ve araştırmalar yapmaktansa güneşten ya da dolaylı yollardan (Rüzgar, Dalga enerjisi, Hidro enerji,...güneş enerjisi sonucudur hepsi) daha verimli enerji ekde etme yöntemlerini denemeli ve araştırmalıyız.

Günümüzde malesef verimi %25 i geçmeyen bir güneş paneli birimfiyat olarak çok yüksek seviyelerde, Biz en azından bu verimi %50 gibi bir rakama çıkarmış olsak ve maliyeti de yarıya düşürmüş olsak bence büyük bir buluş sayılabilecek mertebede önemli olur kanaatindeyim,

Bırakalım artık şu "yumurtamı tavuktan, tavukmu yumurtadan çıkar" muhabbetlerini ve gerçekçi olalım, Bu konuları sadece biz değil dünya çapında ne adamlar araştırıyor.

Buluş yapmak bir yana, günümüzde bulunan teknolojileri geliştirmek dahi bence büyük bir adımdır.

Şahsi görüşüm olarakta kanım şudur, Geleceğin temiz enerji kaynağı ancak güneş olabilir ve bunun yanında Hidrojen üzerinde yapılan araştırmaların gelişmesi durumunda (Hidrojen bombasını meydana getiren reaksiyon kontrol altına alınabilinirse) bunun yolu ancak kendi güneşimizi yapmaktan geçer (Tabi çok küçük ölçekli) geleceğe yön verecek olan madde hidrojendir.


Tabi bunlar benim araştımalarım sonucunda varmış olduğum kanılar, katılırsınız veya katılmassınız bu size kalmış. (Kontrol edilemeyen enerji, enerji değildir)

Araştırınız

Rüzgar , nasıl oluşur, nasıl enerji elde edilir, verim nedir? (Sun tower) http://www.youtube.com/watch?v=Bl7DFwp1jUI
http://www.youtube.com/watch?v=hqYLcM5C8C8&feature=related
(Biz elimizdeki rüzgarı değerlendiremez iken adamlar suni rüzgar oluşturmanın yollarını arıyorlar :) )

Termo pil (Seebeck etkisi, Stirling Motor, Peltier etkisi),...
Güneş pilleri, fotovoltaik,...
Enerji depolama yöntemleri Yakıt pilleri, sıkıştırılmış hava,...vs

Daha neler neler var araştırınca, sadece aklıma hemen gelen bunlar

İyi paylaşımlar
 
Sayın abuzettin20 söylediklerinize aynen katılıyorum. Bir araştırma sırasında ABD (Dünyanın) en güçlü lazer ışın üretecinin fotoğrafını görünce bizim bilgi, teknoloji hatta hayal gücümüzün ne kadar küçük olduğunu düşünerek kendime gülmüştüm.

Yukarıda belittiğiniz görüşlere bende gelmiştim. (Hala da kabul ediyorum). Ancak sizde birşeylerin eksik olduğunu hissediyormusunuz bilmem. Doğada muhteşem bir enerji var ve biz bu enerji ile iç içeyiz. Bizim için sonsuz sayılabilecek bir enerji (belki umut belki his) keşfedilmeyi yada kontrol edilmeyi bekliyor da olabilir. Bir adım daha ileriye gitmenizi ve kuvvet'in ne olduğunu araştırmanızı tavsiye ederim. Ciddi fizik hatta (teoriler üzerine) felsefe sitelerinde konuyu araştırınız. Yolun başında mı, ortasında mı, sonunda mı olduğumuza ben karar veremiyorum ???
 
Bir adım daha ileriye gitmenizi ve kuvvet'in ne olduğunu araştırmanızı tavsiye ederim. Ciddi fizik hatta (teoriler üzerine) felsefe sitelerinde konuyu araştırınız. Yolun başında mı, ortasında mı, sonunda mı olduğumuza ben karar veremiyorum

Sn.edremit ustam bu kısımda eleştiridemi bulunuyorsunuz tavsiyede mi gerçekten kavrayamadım

daha açık söylerseniz sevinirim, bu aleyhime dahi olsa gerçekten sadece beni sevindirir.

Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Mesajlar
930,987
Kullanıcılar
452,751
Son üye
djfkdjdjkjyj

Yeni konular

Geri
Üst