Elektrik Alanına Geçmek İçin Çok Mu Geç

the_don

Üye
Katılım
20 Ara 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
Sayın büyüklerime sormak istediğim bir soru var.

Elektrik - Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim, 6 ay sonra okulum bitiyor.İlgi alanım doğrultusunda Elektronik-Haberleşme yönünde özelleşmeyi seçtim, mutluydum.

Fakat şu an Türkiye şartlarında hedeflerime bu alanda ulaşabileceğimi sanmıyorum. Hatrı sayılan büyük üniversitelerden birinde okumuyorum.(Gazi Üniversitesi'ndeyim.) Dolayısıyla büyük kurumsal firmalarda çok şansım olduğunu sanmıyorum.

Elektrik alanına geçip şantiyelerde çalışmak istiyorum. Bunun için geç olup olmadığını merak ediyorum. İmza yetkisini almakta sıkıntı yok, fark derslerini bi şekilde alırım. Ama elektrik temellerim çok zayıf.

Yani üniversiteden çıktığımda sıfıra yakın olucam. İşi piyasada öğrenmek istesem, beni kabul ederler mi ? Artık çok mu geç ? Geç değilse neler yapılabilir, nasıl başlanabilir ?
 
Elektrik mühendisi ünvanına sahipken Elektronik ve haberleşme bilmen çok daha olumlu bir durum. Piyasada ki EM lerin çoğu asli işini yapmıyor. Masa başında veya satış/pazarlama kısmında. Elektrik konusunda kendini geliştirmek çok zor olmayacaktır. Piyasa da asıl ihtiyaç elektronik(özellikle haberlşeme) tarafına hakim ve imza yetkisine sahip EM bulmakta. Otomasyon firmalarının arayıp ta bulamadığı sınıfa dahil olacaksın bu durumda.
 
Gerçek olarak söyleyim, ben elektrik mühendisi olmama rağmen şantiyeden uzak duruyorum, çünkü üniversite mezunu olmuş bir kimsenin bir ücreti almak için bundan daha zor şartlarda çalıştığını düşünmüyorum, yemin ederim yapılacak iş değil. Elektronik haberleşme alanında sonuna kadar kendini zorlamanı tavsiye ederim, önemli olan kolay iş bulmak değil, kaliteli işi bulmaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,884
Mesajlar
921,333
Kullanıcılar
451,028
Son üye
Mashiro Shiina

Yeni konular

Geri
Üst