Merhaba
biraz varsayım yapıyorum ana merkeze ve internetten başvuru yaparsan , özel bir durum olmassa bekle dur . yapma demiyorum işe giriş şans çok az .
İlk önce nerede hangi bölgede mühendis eksikliği var bilmen gerekir ( günlük takip ) ve buradaki müdür ve neyse üst makamdan birinin tarafından birlikte alım merkezine gitmen veya gönderilmem gerekir .
işim oldu demen ??? hayırlısı !!!
Toplu alım olsaydı belki biraz daha alım ( işe giriş ) şansın yükselirdi . kıyıda köşede hiç kimsenin gitmek istemediği yerlerde şanş biraz daha yüksektir , tabiki burada tanıdık farktörü ilk plandır .
bilği , askerlik , ehliyet , dil , varsa daha önce çalışmışlık mühendis harici usta çalışma pozisyonu ekat belgesi ( gerçi mühendis için gerekli değil ) vs gibi faktörler .
eskiden mühendis zor bulurdun , bolluk ucuzluk demektir . ( zor iş bulmak ve az kazanç )
Temel bilği tabiki önemlidir ( gerisi sonra öğreniliyor ) , şantiye çalışmışlığın varsa , kullanılan malzemeleri tanıman , trafo yerlerini bilmen vs gibi eğer bir konuşmaya çağırırlarsa konuşma esnasında değerli olduğunu hissettirmen etkisi olacağı kanısımdayım .
sana bir tiyo vereyim , gerçi oradada tanıdığın faydası ( yarı diyelim sistemi öyle ) hangi birimde olursa olsun alt kademe iş olursa olsun kabul edip bir firmaya kapağı atman( işe girmen ) gerekir .
sonra müdürlere kendini hissettirip geçiş yapmandır .
Sonuç : alım şansında tanıdıkkkkkkkkk , gerisi hikaye istisnalar hariç .
diyelim satış yapacaksın
ürünün ucuz , çok kaliteli bile alıcı ürünü bilmedikten sonra çok az satarsın . ( tesadüfü satış )
tanıtım reklam satışı artıracaktır .
Yazmakla bitmez hayırlısı ile ise girersin . Sağlıcakla Kalın .