Elektrik dalgalanmaları ile başım dertte

srkz

Üye
Katılım
5 Ara 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar elektrik dalgalanmaları ile başım dertte.yani çok kısa süreli kesintiler diyebiliriz.bu dalgalanmaların farkına varamıyorum bazen.bunun için alarm sistemi varmı.bigisi olan arkadaşların dikkatine..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
220 voltluk bir rölenin normalde kapalı kontağından bir zili anahtarlayın.bir de röleyi çektirmek için start butonu koyun ve start butonunu rölenin normalde açık kontağı ile mühürleyin.
Sanırım işinizi görecektir.
Bunun dışında,piyasada,gerilim belli bir voltajın altına düştüğünde kontak değiştiren röleler var.Faz koruma rölelerinin bir çoğunda bu özellik var artık.
Bir de yabancı marka ürün almak isterseniz, sanırım bu devrelere watchdog devresi deniliyordu.
 
Son düzenleme:
Sn.srkz,dalgalanma varsa ,alarm ne işe yarar pek anlayamadım.Gerilim koruma röleleri de anlattığınız gibi bir dalgalanmada işinize yaramaz.Bu dalgalanmalar işinize,üretiminize önemli zarar veriyor ise statik voltaj regülatörü veya UPS kullanarak çözüm bulabilirsiniz.
 
bazen dalgalanmalar olduğunda,kompresör,soğutma suyu gibi makinalar duruyor.Yeniden başlatılması gerekiyor.Sanırım arkadaşımız alarmı bunun için istiyor.
 
Sn. srkz
Tam olarak neyi ne şekilde kumanda etmek istediğini açıklarsan daha çok yardımcı olabiliriz.
 
arkadaşlar cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.bir kaç gündür bakamadım.ewet dalgalanma olduğunda çalışması gereken motorlar bilgim dışında devreden cıkıyor ve fark edemiyorum.tek tek kontrol etmem gerekiyor bu sebebten yardım istemiştim teşekkürler
 
syn srkz size lazım olan bence bulnduğunuz yerden takip edeceğiniz bir sinyalizosyon sistemi,bunuda kumanda sisteminize ekleyeceğiniz ışıklı veya sesli ikaz elamanları ile yapabilirsiniz.
 
UPS kullan....
 
teşekkürler arkadaşlar
 
Arıza çıkarma ve Bakım sorunlarından dolayı UPS'i kesinlikle tavsiye etmem.
Benzer problemi Kocaeli üniversitesi sudeposu pompa motorlarını besleyen ana panoda servo regülatör kullanarak aştık.İki seneden fazla bir süre geçti hiç bir sorun yaşanmamakta.Aynı sitede mikroilemci kontrollü regülatörlerde var incelemenizi tavsiye ederim.

diagram1.jpg

trifaze1.jpg


Çalışma Prensibi
Çetinkaya Servo-Kontrol gerilim düzengeci, düzenlemeyi sağlayan troidal transformatör (variak), yardımcı transformatör ile değişken transformatöre kumanda eden servo-motora çıkış gerilimine göre kumanda veren elektronik devrelerden oluşmuştur. Hızlı cevap verme zamanını içeren kontrol sistemi ile, yüksek başlangıç tork'lu DC motor dizgesi girişteki küçük gerilim değişimlerini bile hızla düzeltir. Servo-motor giriş gerilimi çalışma sınırları dışına çıktığında limit-switchler tarafından, çıkış gerilimi otomatik olarak istenen değere ayarlandığından kontrol devresi tarafından devreden çıkarılır. Regülasyon tamamlandığında elektronik frenleme devresi yardımıyla motorun enerjisi kesilir ve sessiz çalışır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,519
Mesajlar
927,562
Kullanıcılar
452,104
Son üye
fnerdal
Geri
Üst