Elektrik direğindeki kaçak genci öldürdü..

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
Sarıyer sahilinde denize girip çıkan 17 yaşındaki Veysel Geçen, yol kenarındaki aydınlatma direğindeki elektrik kaçağı nedeniyle, akıma kapılarak hayatını kaybetti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=356750

Kaçak akım cihazı yokmu bu aydınlatmalarda...çok yazık
 
Bu olayın aynısı geçen ay ataşehir kayışdağı mah. de gerçekleşti aydınlatma direğinden akıma kapılıp komaya giren çoçuk 5 gün sonra yaşam savaşını kaybetti..Benim anlamadığım bu direklerde gündüz vakti elektriğin ne işi var normalde akşam saatlerinde elektrik olması gerekmiyormu ve bu direkler umumi yerlerde ortalıkta halkın içinde olan bu direklere daha sıkı takip gerekmez mi ihmalin daniskası bizim yaptığımız işleri denetliyorlarda bunları neden denetlemezler...
 
Mekanı cennet olsun. İhmalkarlık kötü bir durum
 
sistemde KAR yok. balastın kısa devre yapmasıyla direk elktrik kaçağı yapmıştır.
 
malesef ülkemizde ölüm yaşanmadan önce hiç bir tedbir alınmaz. illaki sadece ölüm olduğunda ciddiye alırız.
 
idare yeni taleplerde K.A.R olmayınca sayaçı mühürlemiyor sokak aydınlatmalarında ise K.A.R kullanmıyor.Yazık bunun hesabını kim kimden soraçak hoca verir talkımı kendi yutar salkımı hesabı.
 
Her tarafta ciddi ihmaller söz konusu. Bizde malesef güvenlik çok arka sıralarda. İş güvenliği ve iş etiği konusunda tüm çalışanların ciddi anlamda eğitilmesi şart. Şu an etraf eline pense alıp, elektrikçiyim diyen tonlarca insanla dolu. Ucuza her türlü işi yaparım diye yola çıkıyorlar. Denetim yetersiz. Sonuç ALLAH RAHMET EYLESİN.
 
Aslında o direkler yapılırken idareden görevlendirilmiş bir mühendis işin başında sürekli denetim yapıyor olarak görünüyor sözleşmede. Hatta yüklenici firma Mühendise özel araç temin ediyor rahatça şantiyeye gidip gelebilsin diye. Sözleşmeye bu maddede eklenmiş. Nitekim bizim mühendis ne yapıyor aracı aldıktan sonra iş bitimine kadar Antalya ya tatile. İdaredeki amirleride evden işe işten eve gittiğini zannediyor bizim mühendisin. Arkadaşlar inanın bana bu söylediklerim gerçek...Sokak aydınlatma işi yaptım. Denetimciyi iş başlangıcında yarım saat gördüm bırakın iş bitiminde görmeyi telefonla bile ulaşmak mümkün değil. Ne topraklama ne bağlantılar yer ve kapaklar kapandıktan sonra bir tanesi bile kontrol edilmiyor inanın bana. İş sadece sizin dürüstlüğünüze ve mesleki bilginize kalıyor inanın. Kimsenin umurunda değil.. Yüklenici firma denetimci olmadığı için malzemeden çalabildiği kadar çalmakla denetimci ise Ömrü hayatında araba görmemiş gibi gezebildiği kadar gezmekle meşgul. İşini layıkı ile yapmayıp hak etmediği parayı alan yüklenici firma sahibininde işinin başında olması gerekipte gezerek maaş alan denetimcininde .... Burdan sonrası çoooookk uzun anladınız siz. Sırf bu mesaj silinmesin diye yazmıyorum.
 
aydınlatma direklerinin kapaklarının çoğu yok Allah korusun çocuklar elini soksa facia denetim yok kontrol yok şikayeti dikkate alan yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,020
Mesajlar
922,565
Kullanıcılar
451,263
Son üye
ozanbicer

Yeni konular

Geri
Üst