Elektrik Direkleri

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba arkadaşlar,
I direği nedir nerelerde kullanılır (10I , 8I gibi)
Ayrıca U direk çeşidide var
Diğer sınıf olan direklerden (Taşıyıcı, Zaviye, Nihayet vb) farkı ne onların
Teşekkür ederim
1- Dağıtım şirketlerinin kurallarını unutmamak gerek. Alimanda olan hatlarda bazı dağıtım şirketleri 8I demir direkleri kullanmamakta. Ayrıca U tip demir direk kullanmak istemeyen dağıtım şirketleri de bulunmakta.

2- Direk tipleri belirlenirken direğin üzerinde bulunan iletkenin ve girmiş olduğu açının önemi büyüktür. Bu sayede direk tipleri bulunur (8I, 10I, 12I, K1, K2, K3, 9.30/3, 11/8, vb.).

3- Demir direk kullanım alanı olarak vinç çalışmasının yapımının olmadığı noktalarda tercih edilir. Vinç çalışması var ise beton direk dikimi uygun olacaktır fakat vinç çalışmasının çalışmasına elverişli olmayan ortamlarda dikimi kolay olmaktadır.

4- Demir direklerde işletme açısından kolaylık sağlansa bile günümüz şartları maliyetlerinden kaynaklı kullanımı pahalıdır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…